NASLOV ZA HÖNESSA

LAHM: Nemamo najbolje igrače, ali imamo najbolju momčad, MASCHERANO: Bol i tuga do kraja života!

Čekanje dugo 24 godina okončano je na najbolji mogući način. Njemačka je osvojila svoj četvrti naslov svjetskog prvaka, ponovivši tako Brazil i Italiju koji su također nakon 24 godina osvajali svoju četvrtu krunu. Jedan od najzaslužnijih za taj pothvat svakako je Manuel Neuer, vratar koji je zaključao svoj gol i posve zasluženo proglašen je prvi vratarom prvenstva .

- Momčad je pokazala nevjerojatno zajedništvo, također i igrači koji nisu igrali. Bilo je tako i ovdje u Brazilu, ali i na pripremama. Svi mislimo na braću Bender i Reusa, i oni su dio ove momčad i oni su svjetski prvaci, ma, cijela Njemačka je svjetski prvak. Jednom ćemo i prestati slaviti, ali uvijek ćemo se moći s osmijehom sjećati ovih trenutaka - govorio je presretni vratar Bayerna.

Philipp Lahm imao čast prvi podignuti toliko željeni trofej, kapetan Njemačke još jednom je pokazao svu klasu, ali i on je naglasio momčad kao pobjednika.

- Ono što smo pokazali tijekom 120 minuta, kako smo orali za pobjedu, to je nevjerojatno. Pobjeđuje najbolja momčad, a mi to jesmo, a ne najbolji igrač. Nismo dozvolili da nas pogodi bilo kakav zalutali metak. Jasno je da ne možete očekivati vodstvo od 5:0 nakon pola sata u finalu. Bili smo dovoljni strpljivi i dočekali svoj trenutak.

Krvav, pretučen, ali u slavlju neslomljiv bio je Bastian Schweinsteiger.

- Ono što me je oduševilo su dečki s klupe, to kako su nas oni bodrili to još nisam doživio. Isto tako, bez jednog čovjeka ne bi ni nas bilo, mislim na Ulija Hoenessa - sjetio se negdašnje najmoćnije osobe njemačkog nogometa koja sada odslužuje svoje uzničke dane.

Argentinci su jasno bili tužni, jedan od rijetkih koji se pojavio pred medijima bio je Javier Mascherano, vođa na terenu, ali i van njega.

- Na žalost, ostat će bol i tuga za cijeli život, bila je ovo naša prilika. Ponosan sam što sam dijelio ove trenutke s ovom skupinom igrača, htjeli smo osvojiti naslov, sve smo dali od sebe. Ispričavam se svim navijačima jer nismo uspjeli.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. rujan 2024 05:12