POMRAČENI UM

Indijci love slona serijskog silovatelja i ubojicu

The eye and skin of a circus elephant is photographed in the sun in Berlin, Wednesday, April 7, 2010. Sunny weather is forecast for the German capital in the next days.(AP Photo/Markus Schreiber)
 Markus Schreiber

Indijici love serijskog silovatelja i ubojicu kojem se zasad pripisuje 12 žrtava koje su na smrt izbodene - kljovama. Dokazi nepobitno potvrđuju kako je riječ o istom ubojici. Napadač koji je krvavo kaznio svaku ženku koja je odbila njegovo udvaranje je agresivni slon čije su žrtve ponađene u džunglama na jugu Indije.

- U ožujku smo pronašli dvije nove žrtve, a forenzički dokazi upućuju na to kako je riječ o istom slonu - izjavio K.K. Srivastava, glavni lovočuvar u Kerali .

Zbog slona koji je dobio ima Alpha osnovan je i odred sa 15 ljudi koji već nekoliko tjedana traga za silovateljem i pokušava ga uloviti. Unatoč počinjenom zločinu, slon nije osuđen na smrt nego će mu biti oduzeto smrtonosno oružje. Nakon što ga uspavaju, odred će mu odrezati i otupiti kljove.

Prema mišljenju stručnjaka, za ubojstva ionako nije kriv slon nego testosteron, precizinije 'musth' . Riječ je o periodičnom rastu razine hormona muškosti povezanog s povećanim seksualnim nagonom i iznimnom agresivnošću.

Upravo je to stanje najzaslužnije za većinu incidenata sa slonovima u kojim su žrtve bili i ljudi.

Jednostavno rečeno, za sud je ovaj serijski ubojica i silovatelj nedjela počinio u stanju neuračunljivosti.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. rujan 2024 21:24