EKSPERIMENT

HOĆU LI UZ POMOĆ TINDERA, ISKRICE I SPEED DATEA LAKŠE PRONAĆI DEČKA? Naša novinarka potražila je partnera. Je li joj uspjelo?

Naša novinarka odustala je od traženja partnera na tradicionalan način i prepustila se internetu. Otvorila je profile na Tinderu, Iskrici, katoličkom portalu za upoznavanje, a otišla je i na speed date. Do kraja tjedna čitajte u nastavcima je li uspjela pronaći dečka.
Zagreb, 061115.Novinarka Daria Bertek pozira za ilustraciju o online datingu.Foto: Sandra Simunovic / CROPIX
 Sandra Simunovic / CROPIX

Nove tehnologije promijenile su svaki segment našeg života, pa tako i upoznavanje. Internet je sve učinio dostupnijim, a u praksi to znači da će vam se netko prije javiti na društvenoj mreži nego uživo.

Tako sam se i sama - nakon prekida 2-godišnje veze s dečkom kojeg sam upoznala na tradicionalan način - našla u novom svijetu gdje su svi vrlo dostupni. Ali ne i uživo. Tinder, Iskrica, speed date, katolički portal za upoznavanje - na sve sam se prijavila.

Primijetila sam da dečki puno manje prilaze djevojkama koje im se svide na prvi pogled, najčešće se preko treće osobe trude saznati njezino ime i kasnije joj se javiti preko neke online platforme.

Trikovi koji ne pale

Klasični trikovi poput “gledaj ga pa će ti prići” više nisu palili i odlučila sam istražiti prednosti i nedostatke upoznavanja putem novih tehnologija. Već prije dvije godine, u doba kada sam ja sretno cvrkutala sa svojim dečkom, Ellen Fein i Sherrie Schneider objavile su knjigu “Nova pravila” o upoznavanju ljudi i započinjanju romantičnih odnosa uz pomoć moderne tehnologije.

Blokirala sam bivšeg

Prvo pravilo na kojemu inzistiraju je - muškarci se uvijek javljaju prvi. Ako žena započne igru, ona postaje lovac i muškarci gube čar igre. Hm. Iskustvo mi je pokazalo da su dečki preplašeni kod prilaženja djevojkama. No, pridržavati ću se tog savjeta jer ionako nisam tip osobe koja će prići prva.

Nadalje, treba čekati najmanje četiri sata prije no što se odgovori na poruku. To mi je malo smiješno, kad svi dobro znamo da mobitel provjeravamo cijelo vrijeme, plus vidi se kada je netko zadnji put bio online. Na poruku nakon ponoći odgovara se tek idući dan. Ok, ionako nisam često budna tako kasno.

Žena ne smije poslati zahtjev za prijateljstvo muškarcu koji joj se sviđa. Nema problema. I moje najdraže pravilo, žena nikada ne smije pisati osvetničke poruke muškarcu koji ju je odbio, nego ga mora blokirati. Izvrsno, moj bivši je brzinom svjetlosti završio na blok-listi, zajedno sa svim svojim prijateljima i članovima obitelji.

Možda zvuči rigorozno, no više se bojim svoje reakcije kada bih vidjela njih na nekim starim mjestima. I zadnje pravilo: nikad ne idi na sastanak s nekim tko te odbio već dva puta. Dovoljno jasno. Neka igre počnu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. rujan 2024 12:29