VRIJEME ZA POČINAK

Kako da beba prespava cijelu noć

Pomozite svojoj bebi da nakon ukidanja noćnog dojenja razvije naviku spavanja

Bebe same izbacuju noćno dojenje. Neke već u drugom mjesecu, a neke nešto kasnije. Roditelji to trebaju prepoznati pratiti bebin ritam. Poput nas odraslih, sva ova mala zahtjevna bića su različita.

Kako pomoći svojoj bebi da nakon ukidanja noćnog dojenja prespava cijelu noć?

Pokušajte planirati djetetovo spavanje svaki dan. Stavljajte ga na spavanje svaki dan u isto vrijeme. Prije svakog počinka, učinite nešto što će vašem mališanu dati na znanje da se sprema za spavanje. To može biti ljuljanje u naručju, čitanje priče, pjevušenje ili ležanje i nježno uspavljivanje. Tako će dijete znati da je vrijeme za odmor i samim time će lakše i zaspati. Ritual ponovite prije svakog spavanja - kako noću, tako i prije dnevnog odmora.

Bebina odjeća treba biti udobna i lagana. Utopljavajte vaše dijete, ali nemojte pretjerivati. Savjetujemo slojevito odjevanje odjeće od prirodnih materijala.

Bebama treba biti toplo, ali ne i prevruće. Ukoliko vama odgovara temperatura sobe, odgovarat će I vašem djetetu. Ukoliko je moguće, dijete bi uvijek trebalo spavati u istom prostoru. Tako se dijete navikava na određeno okruženje za spavanje, pa samim time lakše i zaspi. To okruženje treba biti mirno, tiho i opuštajuće, a eventualno mu možete pustiti laganu glazbu. Soba u kojoj se spava, mora biti dobro provjetrena. Šetnja prije spavanja može također pomoći.

Ako idete na odmor, nemojte zaboraviti ponijeti predmete koje dijete povezuje sa spavanjem (slikovnice, uspavanke, igračke i slično).

www.cuvarkuca.hr

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
22. rujan 2024 09:45