MI SMO DIO EKIPE

VIDEO U Crnoj Gori je snimljen prvi TV spot za gay prava! Dva mladića se ljube u zanosu nogometne pobjede...

Je li u Crnoj Gori gay ok? Na portalu podgoričkih Vijesti premijerno je objavljen TV spot "Mi smo dio ekipe" kojemu je cilj afirmacija LGBT prava u Crnoj Gori.

U reklami nekoliko mladih Crnogoraca sjede ispred televizora i piju pivo. Kada njihova momčad zabije gol, kreće slavlje. Mladići dižu ruke u zrak, plešu, polijevaju se pivom, a dvojica mladića se u zanosu nogometnog slavljapočnu ljubiti.

Sudeći prema prvim komentarima ispod članka te reakcijama na forumima spot izaziva uglavnom revolt, a tek u manjoj mjeri odobravanje.

Crnogorski Centar za građansko obrazovanje (CGO) u suradnji sa LGBT Forum Progresom, a uz podršku Kanadske ambasade kroz projekt “U redu je biti drugačiji!”, snimio se spot kojim se izravno obraća grupaciji koja ima najveći stupanj otpora prema primjeni LGBT prava.

- Smatrali smo da je takav koncept najbolji odgovor na snažno ukorijenjene predrasude u društvu u kojem živimo, a u kojem su LGBT osobe još uvijek prepoznate kao pojava protiv koje se treba boriti, obiteljska sramota ili bolesnici - priopćeno je iz Centra za građansko obrazovanje uoči premijere spota.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. rujan 2024 13:02