FAŠNIČKI PROGRAM

Pročitajte gdje se možeta najbolje zabaviti: OVO su karnevali u regiji koje ne smijete propustiti!

Osim kao mjesec ljubavi, kako se naziva zbog blagdana Sv. Valentina koji se obilježava točno na njegovoj polovici, ili kao najkraći mjesec, jer to po broju dana jednostavno jest, veljača je poznata i kao mjesec ludiranja i maškaranja. Od svih lica drugog mjeseca u godini, potonje je zasigurno najpopularnije. U mjesecu kada možete biti što god poželite, održava se niz karnevala, fašničkih programa i šarenih povorki.

Međunarodna parada

Najpopulaniji su oni u Samoboru i Rijeci, no i niz drugih gradova organizira svoje karnevalske programe. Tako će Zadrom prodefilirati velika povorka namaškaranih skupina 19. veljače, a zadnjeg dana karnevala odabirat će se najbolje maske. Veseli dubrovački karneval otvara se 11. veljače, a tjedan dana kasnije održava se prigodna predstava “Ultimi od karnevala” Marina Držića.

Riječki je karneval počeo već krajem siječnja, no najzabavniji i najposjećeniji dio programa održavat će se tijekom veljače. U šatoru Zagrebačke pivovare od 9. veljače održavat će se koncerti: na pozornici će se kroz dane izmijeniti Jole, Marijan Ban, Goran Bare i Majke, Gazde i drugi. Dječja karnevalska povorka zakazana je za 11. veljače, a velika Međunarodna karnevalska povorka održava se 19. veljače i s njom završava program riječkog karnevala. Tijekom cijelog festivala Rijekom prođe i do 600 tisuća posjetitelja, samo završnu paradu gleda više od 100.000, a sudjeluje 10.000 maškara!

Super koncerti

U kontinentalnoj Hrvatskoj najluđi se fašnik tradicionalno održava u Samoboru. Otvaranje festivala je u subotu, 11. veljače, a završava uoči Pepelnice.

Samoborci su i ove godine pripremili bogat program. Na pozornicama na glavnom trgu i u fašničkom šatoru izmjenjivat će se ponajbolji hrvatski glazbenici: Hladno pivo, TBF, Majke, Neno Belan...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. rujan 2024 10:20