GUMENA OBUĆA - NAJTRAŽENIJA OBUĆA

Nova kolekcija Borova ipak u dućane stiže - prekasno

Borovo je nedavno predstavilo novu kolekciju gumenih čizama koje mogu parirati svjetskim dizajnerskim komadima. Njihova je cijena do 200 kuna, ali u prodaji će biti tek od sredine listopada
 Damir Glibušić/CROPIX

Kiše koje su se prošli tjedan obrušile na Hrvatsku natjerale su mnoge da posegnu ili krenu u potragu za gumenim čizmama. Neki su tako niti ne znajući aktualizirali novi modni trend za ovu jesen. Još prije nekoliko godina taj gumeni predmet bio je skriven duboko u ormarima i nimalo trendi.

Pratite trendove

No, popularizirale su ih “it” djevojke poput manekenke Kate Moss, glumice Sienne Miller i sestara partijanerica Pixie i Peaches Geldof. Velika Britanija bila je doslovno preplavljena gumenim čizmama, a ove sezone definitivno su doplutale i do nas. Kad je prošlog petka kiša odlučila neprekidno padati 72 sata, Hrvatice su pojurile u dućane kako bi se oboružale gumom koja će ih spasiti od vodene stihije. No, nisu svagdje imale sreće, jer su gumene čizme bile jedan od najtraženijih predmeta te je u većini dućana ponestalo i brojeva i modela.

- Gumenih čizama za poplave imamo koliko hoćeš za cijelu Hrvatsku. Imamo visoke, niske, crne, zelene, ribarske, lovačke, šumarske, rudarske, s uloškom koji štiti nogu od hladnoće, dućani Borova su puni - rekao je direktor Borova Mirko Ćavara.

Međutim, stanje u dućanima ipak je drugačije. Naime, nova kolekcija u proizvodnju ide tek 1. listopada, što znači da će se na policama dućana naći u drugoj polovici mjeseca listopada. Prodavačice u dućanima Borova preživjele su pravu navalu zainteresiranih kupaca, osobito stoga što su cijene vrlo popularne. Ženski modeli šarenih čizama stoje između 180 i 200 kuna, a dječji od 120 do 150 kuna.

Hunterice najpopularnije

- Naglašavam da Borovo šarene čizme nisu plastične, poput većine na tržištu, nego gumene. Jedino mi proizvodimo pravu gumenu čizmu - pohvalio se direktor Borova.

Od kaučuka su i najpopularnije gumene čizme na svijetu, ultramoderne hunterice. Zaživjele su još daleke 1817., kao čizme za muškarce i prošle cijelu revoluciju prije nego što su se prometnule u iznimno popularan modni brend. U Hrvatskoj ih ima u dućanima Stiefelköniga. Roze, ljubičaste, sive, crne, po cijenama od 899 do 1400 kuna. Prava navala na njih bila je u subotu kad je kiša lijevala kao iz kabla te je ponestalo brojeva, a nova se kolekcija u dućanima očekuje narednih dana.

Prodaja ide odlično

U dućanima Shoe-be-do postoje tri modela gumenih čizama, i to u plavoj, smeđoj i crnoj boji. Smeđe i crne, s umjetnim krznom izvana, koštaju 529 kuna, a plave 479 kuna. U dućanu Diesel imaju bijele i crne gumene čizme s dezenom. Koštaju 540 kuna. Iako imaju samo dva modela, nemaju problema s brojevima. U Replayu su međutim nakon kišnog vikenda ostali bez modela u crnoj boji, ostale su bijele i sive po cijeni od 520 kuna. U dućanima Jegerstara, osim Dieselovih, postoje i gumene čizme talijanskog brenda Fornarina, sive su boje i koštaju 680 kuna. Prodavačice u svim dućanima koje smo obišli kažu da se gumene čizme prodaju nevjerojatno dobro. Kako nam meteorolozi ovaj vikend ponovo najavljuju kišu, potražnja zasigurno neće jenjati, a dućanima bi bilo dobro da se oboružaju najtraženijom vrste obuće ove jeseni.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. rujan 2024 07:44