ŽIVOTNA DRAMA

MISS IOWE ROĐENA JE S JEDNOM RUKOM 'Ponosna sam što predstavljam ljude koji izgledaju drugačije'

 Facebook

Nicole Kelly ima baš sve osobine potrebne da postane missica - poštena je i iskrena, ima ambiciozan stav, društvena je i zabavna. No njezina glavna prepreka je fizički izgled.

Naime, 23-godišnja ljepotica izabrana za Miss Iowe 2013. godine rođena je bez lijeve podlaktice.

Svoju državu predstavljala je na prošlogodišnjem natjecanju Miss America, a za Associated Press je tada kazala kako njezin izgled nema ništa s njezinim postignućem.

- Razlog zbog kojeg sam ovdje nije jer je javnosti zanimljiva moja priča. Ovdje nisam jer izgledam drugačije već zato što sam inteligentna, sposobna i posjedujem sve osobine koje američka missica treba imati - kazala je u rujnu.

Kelly je svoju prisutnost u medijima odlučila iskoristiti kako bi ohrabrila ljude s fizičkim nedostacima da slijede svoje snove i ignoriraju osjećaj da su manje sposobni od drugih i da ne mogu ostvariti svoj puni potencijal.

Ova ljepotica sada drži motivacijske govore u školama i pomaže ljudima s invaliditetom.

- Mnogi roditelji ograničavaju djeci s invaliditetom život štiteći ih i bojeći se da ih netko ne povrijedi. Pokušavam im pokazati da njihova djeca mogu i trebala bi moći raditi što god požele. Jednom kad roditelji prihvate tu činjenicu, njihovo dijete promijenit će stav i drugačije će reagirati na svoju različitost.

Nedavno je na sveučilištu pred tisuću školaraca držala govor o prihvaćanju različitosti.

- Ponosna sam što predstavljam one koji izgledaju drugačije. Ja sam ista kao i svi vi - kazala je Nicole Kelly.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. rujan 2024 14:53