NOVI IMIDŽ

Klarić, Zigman i Elfsi kreirali za Peko, pogledajte cipele i 'kupce'

Budući da su tenisice Elfsa prve koje je Peko ikada proizveo, zbog dizajna hrvatskog modnog dvojca morao se raditi - kalup
 Sandra Šimunović/CROPIX

Obuća Peko od jučer ima novo ruho. Naime, ta se slovenska tvornica obuće koja stvara cipele još od 1903. godine odlučila na suradnju s mladim dizajnerima te pozvala četvero hrvatskih i dvoje slovenskih da im daju novi imidž.

Na reviji su se tako predstavili Ivica Klarić, dvojac Elfs - Aleksandar i Ivan, te Juraj Zigman, a slovenske su boje branili Barbara Šuštar i Gacho.

Ti su dizajneri usto tako prvi put kreirali obuću za jednog europskog proizvođača, koja će se prodavati u 25 zemalja regije i Europe. Peko se dosjetio kako spojiti “ugodno s korisnim”, jer u Hrvatskoj imaju čak 54 trgovina, te je najjači maloprodajni lanac obuće u Hrvatskoj. U svim prodavaonicama od danas su dostupni dizajnerski modeli po cijenama od 500 pa do gotovo dvije tisuće kuna. Dizajneri su si dali oduška te je tako, primjerice, Juraj Zigman ponudio široku paletu cipela od balerinki, preko cipela s ravnom petom na nisku petu do vrtoglavo visokih štikli i čizama. Dvojac Elfs imao je najrazigraniji nastup, te su manekenke uz zvukove Spice Girls izašle na pistu ne samo u cipelama već i u tenisicama. To je ujedno presedan u povijesti Peka, koji nikada do sada u svom asortimanu nije nudio tenisice za koje se trebao napraviti poseban kalup.

Ivica Klarić osmislio je klasičnije modele i tražio od Peka da mu da već postojeće kalupe. Ono što je mlade dizajnere najviše privuklo suradnji s Pekom je mogućnost distribucije diljem Hrvatske i Slovenije.

U prvim redovima tiskali su se brojni hrvatski “celebrityji” - Nikolina Pišek, Fashion Guru, fotografkinja Mara Bratoš i glumac Mislav Čavajda.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. rujan 2024 21:31