VIDEO INTERVJU

VIDEO: SVJETSKA EKSKLUZIVA Što je George R.R. Martin rekao našim ljubiteljima 'Igre prijestolja'

ZAGREB - Kroz proteklih osam tjedana samo su sudionici kviza u zagrebačkom Retro Caffé & Night Baru točno znali što im je sve 28. siječnja ispričao George R. R. Martin, autor književnog serijala Pjesma Leda i Vatre u kojemu čitatelji Jutarnjeg i Algoritma upravo uživaju. Knjige su ujedno i predložak HBO-ove serije Igra prijestolja, čiju petu sezonu 13. travnja počinje emitirati mreža HBO Adria.

Dok cijeli svijet nestrpljivo iščekuje što će biti s likovima čije sudbine, kao i uvijek kod Martina, stalno vise o koncu, Martinovi ljubitelji dobili su priliku samog pisca izravno pitati o svemu što im padne na pamet – osim o napretku Vjetrova zime, šeste od predviđenih sedam knjiga serijala.

Bio je to uvjet koji je Martin postavio svojem hrvatskom izdavaču i dugogodišnjem prijatelju Nevenu Antičeviću kad je pristao nazvati putem Skypea za vrijeme samog trajanja kviza.

Sudionici su se okupili ionako ekskluzivnim povodom – mogućnošću da prvi u Hrvatskoj osvoje primjerak Viteza Sedam Kraljevina, zbirke povezanih novela radnje smještene stotinjak godina prije početka Igre prijestolja, koja na engleskom izlazi tek u listopadu. Kad se javio Martin, njegovi najveći fanovi upravo su se oduševili.

Razgovor je potrajao dvadesetak minuta, najviše što je Martin mogao odvojiti zbog marljiva rada na pisanju nove knjige. No nakon što je sa svojim urednikom porazgovarao o načinu na koji stvara, te sa svojim prevoditeljem Vladimirom Cvetkovićem Severom o uspomenama na svoj zasad posljednji posjet Hrvatskoj – kad je obišao velik dio zemlje i kušao mnoge delicije, makar ne i sve koje je htio – najviše su ga razgalila pitanja samih mladih obožavatelja.

Cijeli je razgovor sada montiran i preveden, što ga čini jedinim takvim video-intervjuom s Georgeom R. R. Martinom na svijetu. U razgovoru sa šarmantnim fanovima potkrao mu se, ipak, i pokoji dosad nepoznat detalj o sadržaju Vjetrova zime. Vrijeme je da ih podijelimo sa svijetom: uživajte u ove dvadeset dvije zanimljive, informativne i nerijetko urnebesno smiješne minute!

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
22. rujan 2024 06:49