FANTASTIČAN PROGRAM

SF&F KORNER U NOĆI KNJIGE Neil Gaiman i Kate Elliot videolinkom za ljubitelje SF-a i fantasyja

 Wikipedia
U sklopu ovog događanja organizira se i pub kviz u kojem će sudjelovati ekipe do maksimalno četiri člana, a tema je 'Igra prijestolja i poznavanje sf žanra'

U sklopu ovogodišnje manifestacije Noć knjige za brojnu i tvrdokornu sljedbu znanstvene fantastike i fantasy književnosti organiziran je SF&F Korner 23. travnja od 14 do 23 sata u prostoru zagrebačkog Branimir centra, gdje će se održavati razgovori, tribine i predstavljanja knjiga, a bit će ponuđene i knjige tog žanra domaćih nakladnika, Algoritma, Fibre, Lumena, Hangara 7, Zagrebačke naklade, Mentora, Sfere i Znanja po sniženim cijenama.

Među najatraktivnijim dijelovima programa bit će razgovor s britanskim autorom Neilom Gaimanom, koji će se javiti uživo putem videolinka. Povod razgovora je objavljivanje njegovog posljednjeg romana "Ocean na kraju staze" te izlazak njegovog najpoznatijeg djela, stripa "Sandman" u dva velika toma na hrvatskom. Neil Gaiman do sada se nikada nije imao priliku obratiti publici u Hrvatskoj, a riječ je o iznimno popularnom autoru, scenaristu stripova i filmova, aktivistu koji je do sada osvojio brojne nagrade za svoje priče, romane i strip-scenarije.

Od 22 sata održava se putem videolinka razgovor s Kate Eliott, povodom njenog dolaska u Zagreb kao glavne gošće na nacionalnu konvenciju SferaKon (17. -19. 5.) , te objavljivanje njezina romana "Hladna magija" i novele "O vjetrovima smrti stare godine i vjetrovima rođenja nove" u časopisu Sirius B.

Kate Eliott će biti glavna gošća ovogodišnjeg SferaKona (foto: Wikipedia)

Kate Elliott je započela karijeru kao spisateljica znanstvene fantastike, ali je već nakon nekoliko objavljenih priča svoj rad preusmjerila na fantasy. Iza sebe ima nekoliko vrlo popularnih serijala (The Spiritwalker, Crossroads, Golden Key). Za prvi roman iz serije 'Crown of Stars' nominirana je za Nebulu. Nedavno joj je objavljena zbirka priča "The Very Best of Kate Elliott", a u uskoro će objaviti svoj prvi roman za mlade.

Za ljubitelje žanra priprema se još jedna poslastica - razgovor o steampunku i predstavljanje romana “Poseidonia” Aleksandra Žiljka. Taj se roman smatra prvim domaćim "steampunk" romanom, a prati pustolovine dvije provalnice, Irene Orletz i Belinde Meredith, na samom kraju 19. stoljeća, koje na zagonetnoj lađi moraju razotkriti i slomiti krvoločnu zavjeru. Roman je izrastao iz priče "Der Eisendrache", objavljene u prošlogodišnjoj zbirci Priče o zmajevima, izdanoj za Festival fantastične književnosti, a koja je ovdje postala 2. poglavlje.

U sklopu SF&F Kornera organizirano je predstavljanje 20. broja Sirisa B, predstavljanje strip albuma princ Valiant, razgovor o regionalnoj žanrovskoj sceni, najava novog broja časopisa Ubiq te predstavljanje romana 'Dublje od bezdana' Davida Kelečića.

U sklopu ovog događanja organizira se i pub kviz u kojem će sudjelovati ekipe do maksimalno četiri člana, a tema je "Igra prijestolja i poznavanje sf žanra". Želite li sudjelovati u Pub kvizu, prijavite se e-mailom, a svi detalji mogu se doznati na web-stranici portala Inverzija.net , koji organizira SF&F Korner.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. rujan 2024 19:43