15. FESTIVAL PLESA I NEVERBALNOG KAZALIŠTA

VIDEO: EPICENTAR PLESA U SVETVINČENATU Korejska hip-hop verzija ‘Labuđeg jezera’

Ove se godine u Svetvinčenatu okupljaju plesni umjetnici iz Koreje, Italije, Slovačke, Poljske, Španjolske, Belgije i Hrvatske

Festival plesa i neverbalnog kazališta Svetvinčenat najvažnije je okupljalište ljubitelja plesa tijekom ljeta u Hrvatskoj, a sutra započinje njegovo 15. izdanje koje će trajati do 21. srpnja. Festival će otvoriti odličan Il Posto Vertical Dance i njihova predstava "Little Nemo" na Trgu u 21.30 sati, s okomitim plesom po zidinama kaštela Grimani.

Ove će se godine u Svetvinčenatu okupiti plesni umjetnici iz Koreje, Italije, Slovačke, Poljske, Španjolske, Belgije i Hrvatske. Ravnateljica Festivala Snježana Abramović Milković istaknula je grupu iz Koreje, Ahnsooyoung Company, sa zanimljivom verzijom "Labuđeg jezera", u kojoj je koreograf Ahn Soo-young rekonstruirao balet Čajkovskog, stapajući ga sa stilovima uličnog plesa, hip hopa i suvremenim kretanjima.

Predstava 'Little Nemo'

Iz programa se izdvaja i belgijska koreografkinja Sabina Molenaar, bivša plesačica Peeping Tom Collectiva, te spoj cirkuserije i plesa u Atempo Circ iz Španjolske. Domaće suvremene plesne umjetnike predstavljat će Zagrebački plesni ansambl, Marjana Krajač, Vesna Mimica i Martina Nevistić.

Korejska verzija 'Labuđeg jezera'

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
16. rujan 2024 22:07