RAZGRABLJEN

NEVJEROJATNA POMAMA Ne samo da je 'Blackstar' u Hrvatskoj uvjerljivo najprodavaniji album, već je među prvih 10 čak 7 albuma Davida Bowieja

'Blackstar' Davida Bowieja najprodavaniji je album u više od 20 zemalja, uključujući i Hrvatsku, a među 10 najprodavanijih stranih albuma u Hrvatskoj čak je njih 7 Bowievih

Zadnji album Davida Bowieja objavljen tik uoči njegove smrti najprodavaniji je u više od 20 zemalja, uključujući i Hrvatsku!

Album je objavljen na dan Bowieva 69. rođendana 8. siječnja pod etiketom ISO/Columbia/RCA Records, a album u Hrvatskoj distribuira Menart.

'Blackstar' je, prema podacima HDU (Hrvatska diskografska udruga) u Hrvatskoj, u prošlom tjednu bio najprodavaniji inozemni album, a na vrhu je i ljestvice koja istodobno obuhvaća domaće i strane albume. Što se tiče prodaje isključivo stranih albuma u Hrvatskoj, ne samo da je 'Blackstar' na vrhu, već je Bowievih osam albuma unutar prvih 11 mjesta! Nakon prvoplasiranog 'Blackstara' slijedi Bowieva kompilacija 'Nothing has changed: Best of', a na trećem je mjestu njegov album 'Next day' iz 2013. godine.

Prvih 10 najprodavanijih inozemnih albuma u Hrvatskoj (11.1. - 17.1.)

Prema dostupnim podacima, 'Blackstar' je najprodavaniji album u više od dvadeset zemalja: SAD-u, Velikoj Britaniji, Australiji, Belgiji, Kanadi, Hrvatskoj, Danskoj, Finskoj, Francuskoj, Njemačkoj, Grčkoj, Irskoj, Italiji, Japanu, Nizozemskoj, Novom Zelandu, Norveškoj, Poljskoj, Španjolskoj, Švedskoj i Švicarskoj.

Videopot za pjesmu Lazarus (objavljen 7. siječnja) pogledan je do sada na YouTubeu više od 25 milijuna puta.

Gradonačelnik New Yorka Bill de Blasio proglasio 20. siječnja dan Davida Bowiea u New Yorku. Manifest je bio pročitan na izvedbi rasprodane predstave 'Lazarus' na kojoj je Bowie radio.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. rujan 2024 19:39