'HVALA TEBI KRISTE'

Članovi benda Let 3 obrijali brkove i poželjeli dobrodošlicu Papi: VIDEO!

'Čovjek je na dnu, Isus mu dolazi pomoći i odvodi ga u kuću u kojoj se našla i Crkva, popovi koji kradu', rekao je Mrle

Sveti Otac dolazi u Hrvatsku 4. lipnja, a osim Crkve i vjernika, dobrodošlicu su mu poželjeli i članovi grupe Let 3 kroz pjesmu "Hvala tebi Kriste". No, svi koji poznaju stvaralački opus ovog riječkog benda znaju kako ta dobrodošlica ipak ima skrivenu poruku. Pjesmu smo već čuli, ali bend je početkom tjedna predstavio javnosti i osebujan spot.

U pjesmi se zahvaljuju Isusu Kristu na svemu što je učinio i što znači znači, ali se i bez dlake na jeziku kritizira Crkvu "koja nas krade". Čak su tim povodom 'obrijali' i brkove te se odjenuli poput svećenika.

- Oni su najbogatije poduzeće u zemlji, molimo ih da nas više ne kradu - rekao je Mrle na premijeri pjesme u Rijeci tijekom dodjele nagrade Status.

Crkva sasvim sigurno neće biti presretna pjesmom i dobrodošlicom, ali ekipi iz Let 3 to ne smeta, vjeruju u ono što su kazali, i naglašavaju koliko su zahvalni Kristu.

- Pjevamo o ljubavi, dobroti i katarzi. Čovjek je na dnu, Isus mu dolazi pomoći i odvodi ga u kuću u kojoj se našla i Crkva , popovi koji kradu - otkrio je Mrle pojedinosti pjesme.

Inače, pjesma je napisana za predstavu "Kiklop" u režiji Ivice Buljana, koja je osvojila nagradu za najbolju predstavu na 18. Međunarodnom festivalu malih scena. Ipak, publika je provokativnoj predstavi dodijelila najlošije ocjene za takav prikaz hrvatske stvarnosti, a to mnogo govori o načinu na koji je publika spremna suočiti se s onim oko sebe.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. rujan 2024 09:21