ODLAZAK DIVE

VIDEO Preminula je velika glumačka zvijezda i vrsna pjevačica Olivera Marković

Podjednako je uspješna bila i na kazalištnim daskama, a tijekom života bila je angažirana u kazališnim kućama svih republika bivše Jugoslavije.

Diva jugoslavenskoga glumišta Olivera Marković, koja je posljednjih godina bila teško bolesna i nepokretna, umrla je u 87. godini u Beogradu.

Slavna glumica ostvarila je nezaboravne uloge - snimila je 63 filma, 13 televizijskih drama, 26 serija i više zabavnih programa. Dobitnica je Srebrne i dvije Zlatne arene na Filmskom festivalu u Puli te nagrade "Slavica" za ukupni doprinos razvoju filmske umjetnosti.

Podjednako je uspješna bila i na kazališnim daskama, a tijekom života bila je angažirana u kazališnim kućama svih republika bivše Jugoslavije. Ostat će upamćena i kao vrsna pjevačica ruskih romansi i šlagera.

Najveću su joj slavu donijele uloge u filmovima “Balkan express”, “Moj tata na određeno vreme”, “Braća po materi”, “Vlak bez voznog reda”, kao i serije poput “Boljeg života”.

Dugo je bila u braku s kolegom Radom Markovićem, s kojim ima sina Gorana Markovića, poznatog srpskog režisera. Nakon razvoda, udala se - ponovno za kolegu - Dušana Bulajića, koji je preminuo 1995. godine, a čiju smrt glumica, kako je govorila, nikada nije preboljela.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. rujan 2024 22:26