UZBUDLJIVO FILMSKO LJETO

MALI JUBILEJ 5. Fantastic Zagreb film festival uz gradonačelnika i korejski triler

Najintrigantniji festival fantastičnog filma u regiji otvorio je zagrebački gradonačelnik

Prekrasna ljetna pozornica kina Tuškanac po peti je put ugostila Fantastic Zagreb film festival i najavila još jedno uzbudljivo filmsko ljeto u jednoj od najljepših zagrebačkih šuma. Najintrigantniji festival fantastičnog filma u regiji otvorio je zagrebački gradonačelnik Milan Bandić koji je pozdravio brojne gledatelje te čestitao organizatorima na uspjehu i jubilarnom petom izdanju kojim Fantastic obilježava svoj mali rođendan.

Ovogodišnja filmska avantura započela je višestruko nagrađivanim korejskim trilerom KOMA DAN!, a u fantastičnoj napetoj priči ispunjenoj akcijom i crnim humorom, uz brojne ljubitelje filma uživali su i predstavnici nekoliko stranih veleposlanstava u Zagrebu, poput Finske, Danske i Rusije.

„S velikim veseljem započinjemo naš 5. Fantastic, vjerujemo da smo odabrali jako dobar filmski program u kojem će se naći ponešto za svakog ljubitelja žanrovskih filmova. Posebno iščekujemo dvije projekcije na Medvedgradu, stvarno fantastičnoj lokaciji, koja je moguća samo uz našeg generalnog partnera Bnet. A moramo naglasiti i da smo jako zadovoljni interesom i odazivom na prvi Europski žanrovski forum koji organiziramo ove godine. Uglavnom, super festival i nadamo se da ćete biti više nego zadovoljni!“, izjavio je suosnivač i direktor festivala Stjepan Hundić.

Napete filmske večeri nastavljene su u kinu CineStar Zagreb u Branimir centru gdje se jučer u 19 sati prikazivao belgijski triler 'The Treatment' ('Obrada'). Predivno režirani triler sofisticiran je i mračan, a rađen je prema istoimenom romanu na temu pedofilije. Subotnja Fantastic večer nastavljena je u 21.15. sati na prekrasnoj ljetnoj pozornici Tuškanac i to jednim od najboljih filmova o umjetnoj inteligenciji koji ide rame uz rame slavnom Blade Runneru! Film 'Ex machina' predstavlja mladog programera odabranog za sudjelovanje u inovativnom eksperimentu o umjetnoj inteligenciji koji radi na vrednovanju ljudskih osobina umjetno stvorenog bića u prekrasnom ženskom tijelu.

Intrigantna subota završava na ljetnoj pozornici Tuškanac u 23.30 sati uz film 'The Wicker Man' ('Čovjek od pruća') koji je u vrijeme svog izlaska doista bio zastrašujuć film. Radnja prati detektiva Howieja koji dolazi na izolirani škotski otok Summerisle istražiti nestanak lokalne djevojčice. No nitko ju kao nikada nije niti vidio?

Nedjelja na Fantastic Zagreb film festivalu počinje u 19h u kinu CineStar Zagreb u Branimir centru uz urnebesni kultni klasik Re-animator, o mladom studentu medicine koji je otkrio tajnu oživljavanja mrtvih. Filmska večer nastavlja se u 21.15 na ljetnoj pozornici Tuškanac uz briljantan film Francesca Munzija 'Crne duše' ('Anime nere') snimljenom prema stvarnim događajima, a duboko emotivan, potresan te brutalno realističan i tragičan. Vrhunac nedjeljne filmske avanture na Tuškancu u 23.30 sati je dokumentarni film 'Tamna zvijezda – svijet H.R. Gigera' koji govori o svijetski poznatom i priznatom kontroverznom slikaru, kiparu, arhitektu, dizajneru, oskarovcu i kreatoru Aliena!

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. rujan 2024 02:27