VUK U ZORINOM DOMU

KINO U KAZALIŠTU Nedostatak kino-dvorane u Karlovcu rješen na neobičan način

 Andreja Thomas / Cropix
Svrha je ovoga programa, napomenuo je Šestan, oživjeti kinoprikazivačku djelatnost i naviku odlaska u kino sve dok grad ponovno ne dobije pravu kinodvoranu

KARLOVAC - Projekcijom filma Martina Scorsesea "Vuk s Wall Streeta" u karlovačkom gradskom kazalištu Zorin dom počinje program "Kino u kazalištu" koji će se održavati svakog drugog ponedjeljka u ožujku, travnju i svibnju te ponovno najesen.

Najavili su to na tiskovnoj konferenciji u Zorin domu ravnatelj Srećko Šestan, predstavnici Kinokluba Karlovac Matija i Hrvoje Žibrat te zamjenica pročelnice Upravnog odjela društvenih djelatnosti Grada Karlovca Nataša Horvat.

Karlovac nedostatak kino-dvorane uspješno kompenzira organiziranjem Revije i Festivala domaćeg i stranog srednjoškolskog filma, mikrokinom u karlovačkoj gimnaziji, te Riječnim kinom tijekom ljeta na Korani, rekla je Horvat. Međutim, dodala je, najnovijom investicijom od oko 350 tisuća kuna u digitalnu opremu, kazalište i ostale kulturne institucije Karlovca dobile su mogućnost da se audiovizualni sadržaji ubuduće ponude publici na vrlo kvalitetan način.

Svrha je ovoga programa, napomenuo je Šestan, oživjeti kinoprikazivačku djelatnost i naviku odlaska u kino sve dok grad ponovno ne dobije pravu kinodvoranu.

Hrvoje Žibrat najavio je da će se u programu "Kina u kazalištu" prikazivati samo kvalitetni filmovi koji neće štetiti kulturnom identitetu Zorin doma jer se ni rad Kinokluba ne bazira na prikazivačkoj djelatnosti, nego na promicanju filmske kulture.

Što se tiče kvalitete, Matija Žibrat naglasio je da tu kvalitetu u Hrvatskoj imaju samo multiplex dvorane napomenuvši da je to nova generacija kvalitete slike i zvuka.

Budući da dvorana Zorin doma ima 314 sjedala, u slučaju potrebe, "Vuk s Wall Streeta" i filmovi koji slijede prikazivat će se u nekoliko projekcija.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. rujan 2024 10:40