NOVA PONUDA

HT u lovu na 100.000 korisnika interneta putem optičke mreže

 Ranko Šuvar / CROPIX

Hrvatski telekom, najveći domaći teleoperater, snizio je cijene svojih usluga interneta i televizije, dostupnih korisnicima putem optičke infrastrukture.

To mu je omogućio regulator Hrvatska agencija za poštu i telekomunikacije (HAKOM) dopuštajući nižu veleprodajnu, a time i maloprodajnu cijenu.

HT s optičkom infrastrukturom dolazi do domova 10 posto korisnika, njih 100 tisuća, i zahvaljujući dogovoru s HAKOM-om, koji im omogućava 15 posto nižu cijenu, sada im nudi brži i stabilniji pristup internetu te TV sadržaju u HD rezoluciji za istu cijenu paketa koju su plaćali za takvu uslugu kroz infrastrukturu bakrenih žica.

U HT-u su istaknuli da su se gradnjom optičke infrastrukture, koja donosi 10 posto brži internet i vezu čija kvaliteta ne ovisi o atmosferskim prilikama ili broju priključenih korisnika, približili na korak do još 150 tisuća korisnika.

HAKOM-ovo smanjenje veleprodajnih cijena omogućit će HT-u da u dvije do tri godine i njima ponudi uslugu putem optike. S optičkom mrežom HT je prisutan u dijelovima 15 gradova.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. rujan 2024 15:21