FOOL ME ONCE, front from left: Joanna Lumley, Michelle Keegan, (Season 1, ep. 101, aired Jan. 1, 2024). photo: Vishal Sharma/?Netflix/Courtesy Everett Collection

 ?NETFLIX/COURTESY EVERETT COLLECTION
OBJAVLJENA LISTA

Ovo je najgledanija serija na Netflixu ove godine - i možda je bolje da je preskočite

Netflix je objavio listu najgledanijih serija u prvih šest mjeseci 2024. godine - i malo je reći da smo iznenađeni naslovom koji je na samom vrhu.

Netflix je objavio listu najgledanijih serija u prvih šest mjeseci 2024. godine - i malo je reći da smo iznenađeni naslovom koji je na samom vrhu.

Popularna streaming platforma objavila je popis najgledanijih naslova u prvih šest mjeseci 2024. godine među kojima su brojni hitovi i kvalitetne serije o kojima se mnogo pisalo i diskutiralo, a koje bismo mogli i ponovno pogledati. I upravo zbog toga mnoge je iznenadilo to što se na prvom mjestu najgledanijih serijala nije našao ni "Maleni irvas" (Baby Raindeer), ni "Jedan dan" ("One Day"), ni "Gospoda" (The Gentlemen") pa čak ni treća sezona mnogima omiljene serije "Bridgerton", već naslov koji je prvi predstavljen ove godine - "Ako me prevariš" ("Fool Me Once"), koji ima 108 milijuna pregleda.

Kriminalistička serija "Ako me prevariš"

"Ako me prevariš" je britanska osmodijelna televizijska serija napravljena prema istoimenom romanu Harlana Cobena, poznatog pisca krimića koja je na Netflixu predstavljena 1. siječnja ove godine i odmah je privukla pažnju gledatelja.

Serija prati priču Maye Stern (Michelle Keegan), bivše vojnikinje koja se pokušava nositi s brutalnim ubojstvom svog supruga Joea (Richard Armitage). Međutim, kada Maya postavi skrivenu kameru kako bi nadzirala svoju malu kćer, šokirana je kada na snimci vidi muškarca kojeg prepoznaje - svog navodnog mrtvog supruga.

image

FOOL ME ONCE, from left: Michelle Keegan, Richard Armitage, (Season 1, ep. 101, aired Jan. 1, 2024). photo: Matt Squire/?Netflix/Courtesy Everett Collection

?NETFLIX/COURTESY EVERETT COLLECTION

Slijedi napeta priča puna zavjera, tajni i neočekivanih obrata. Dok Maya pokušava otkriti istinu o svom suprugu, detektiv narednik Sami Kierce (Adeel Akhtar) vodi istragu o Joeovoj smrti, boreći se istovremeno s vlastitim tajnama.

Ako tražite razbibrigu uz dozu intriga i napetosti, pogledajte seriju, ali ako tražite nešto više od toga preskočite - otkrivamo zašto.

Glavni glumci

Uz Michelle Keegan u glavnoj ulozi, u seriji "Ako me prevariš" glumi i Richard Armitage, poznat po ulogama u Cobenovim adaptacijama "Stranac" i "Ostani blizu". Legendarnu Joannu Lumley gledamo u ulozi Joeove majke Judith, dok Adeel Akhtar briljira kao detektiv Kierce.

image

FOOL ME ONCE, Joanna Lumley, (Season 1, ep. 101, aired Jan. 1, 2024). photo: Vishal Sharma/?Netflix/Courtesy Everett Collection

?NETFLIX/COURTESY EVERETT COLLECTION

Harlan Coben i Netflix - uspješna suradnja

"Ako me prevariš" je deveta adaptacija Cobenovih romana na Netflixu, nastala kao dio petogodišnjeg ugovora između autora i streaming giganta. Prethodne adaptacije poput "Safe", "Stranac" i "Ostani blizu" također su postigle dobar uspjeh kod gledatelja. Uspjeh nove serije dodatno je učvrstio suradnju između Harlana Cobena i Netflixa pa su tako već najavljene i nove suradnje - snimit će se serije po romanima "Missing You" i "Run Away", a postoje planovi i za adaptaciju Cobenove popularne serije romana o Myronu Bolitaru.

image

FOOL ME ONCE, Michelle Keegan, (Season 1, ep. 107, aired Jan. 1, 2024). photo: Matt Squire/?Netflix/Courtesy Everett Collection

?NETFLIX/COURTESY EVERETT COLLECTION

Top 10 serija

I dok je "Ako me prevariš" na samom vrhu top 10 najgledanijih serija na Netflixu, na drugom mjestu našla se treća sezona hit serije "Bridgerton", na trećem je Emmyjima nagrađena limitirana serija "Maleni irvas", na četvrtom je serija "Gospoda", dok je na petom "Avatar: Posljednji gospodar vjetrova". U top 10 našli su se i "Griselda", "Američka noćna mora", "Problem 3 tijela", "Berlin" i "Jedan dan".

Linker
21. rujan 2024 20:08