UFC

Weidman iznio svoju teoriju o UFC-ovim otkazima: 'Sve je krenulo s Andersonom Silvom...'

Chris Weidman
 Jason Silva/AGIF, AFP
Bivši prvak u srednjoj kategoriji osvrnuo se na aktualnu situaciju i najavu predsjednika UFC-a

Nekoliko je poznatih lica napustilo UFC, a prema riječima Dane Whitea mogli bismo u 2021. godinu ući s osjetno pročišćenim UFC-ovim rosterom.

Nedavno je predsjednik najpoznatije svjetske MMA promocije otkrio da bi do kraja godine mogao otpustiti čak 60 boraca, a neki su već na vlastitoj koži osjetili da je White bio ozbiljan. Tu među najpoznatija imena možemo ubrojati Andersona Silvu i Yoela Romera. Neki će reći i Anthonyja Johnsona, no 'Rumble' je, prema vlastitim riječima, sam procijenio da se karijera u UFC-u ne uklapa u njegove buduće planove.

Razgovarajući s Jamesom Lynchom s Fanatics Viewa, bivši UFC-ov prvak Chris Weidman iznio je svoju teoriju i otkrio kako misli da UFC ciljano otpušta skupe veterane.

"Bez presedana je to da puštaju momke kojima je ostalo još borbi po ugovoru. Ako ste u UFC-u, mogli biste reći: 'Sranje'. Ako trenutno ne pobjeđujete, a pogotovo ako vam se daje puno novca, izgleda da vas se pokušavaju riješiti i dovesti mlađe likove koje neće toliko plaćati. Sve je krenulo s njim (Andersonom Silvom), a sad ste svjedočili i ovome s Yoelom Romerom", priča Weidman.

36-godišnji Amerikanac podsjeća nas na to kako su stvari nekad izgledale pa je tako istaknuo da su u prošlosti borci sami tražili ugovore sa što manje borbi, samo kako ih promocija ne bi držala 'zaključanima'.

"Uvijek je bilo tako, ako vam ostane neka borba po ugovoru, onda ste bili u poziciji da ne možete otići negdje drugdje i zarađivati novac. Stoga ste uvijek pokušavali dogovoriti nešto manje borbi prilikom sklapanja ugovora. To je bio sastavni dio pregovora. A ovo sad izgleda kao da puštaju ljude s hrpom borbi na ugovoru...", smatra bivši prvak u srednjoj kategoriji.

Tko zna, možda je i Weidman malo zabrinut za svoj posao. Iako je u kolovozu pobijedio Omarija Akhmedova, Chris u posljednjih sedam nastupa ima zabrinjavajućih pet poraza...

Linker
20. rujan 2024 10:10