UFC

‘Topuria je problem, iako volim Maxa. Njega vidim kao prvaka barem naredne dvije godine, znam koliko je dobar‘

Volkanovski vs Topuria

 SEAN M. HAFFEY/GETTY IMAGES/PROFIMEDIA
Ususret potencijalnom objavljivanju zakaznog meča između navedenog dvojca mnogi su izrazili svoja mišljenja

Youssef Zalal svjestan je koliko je dobar UFC-ov prvak u perolakoj kategoriji, Ilia Topuria.

Zalal (14-5-1) je u listopadu 2020. godine dočekao Topuriju (15-0) u UFC-u, nakon što je njegov izvorni protivnik Seung Woo Choi bio prisiljen povući se. Zalal je uspio izdržati do kraja borbe, ali je na kraju bio nadvladan u parteru te je izgubio jednoglasnom odlukom sudaca. Taj poraz prekinuo je njegov niz od četiri uzastopne pobjede.

Međutim, Zalalov poraz pokazao se dostojanstvenim. Topuria je nakon toga ostvario pet uzastopnih pobjeda prije nego što je nokautirao Alexandera Volkanovskog na UFC 298 i osvojio titulu u perolakoj kategoriji. Očekuje se da će Topuria prvi put braniti svoju titulu protiv Maxa Hollowaya (26-7), čije je samopouzdanje na vrhuncu nakon ikoničnog nokauta nad Justinom Gaethjeom na UFC 300.

Unatoč Hollowayevom zamahu, Zalal predviđa da će Topuria zadržati svoju titulu.

"Netko me to upravo jučer pitao. Volim Maxa Hollowaya i mislim da su rekli Max Holloway protiv Ilie – mislim da će Ilia biti problem" rekao je Zalal za MMA Junkie Radio. "Vidim ga kao prvaka i iduće godine, 100 posto."

Nakon poraza od Topurije, Zalal je doživio još dva poraza i jedan neriješen ishod, što je dovelo do njegovog odlaska iz UFC-a. Međutim, tri uzastopna završetka na regionalnoj sceni donijela su mu povratak u oktogon. U ožujku je podnio Billyja Quarantilla, a sada je zakazan za borbu protiv Jarnoa Errensa 10. kolovoza na UFC Fight Night 242.

"Puno toga, ali uglavnom iskustvo i rad na onome što volim" rekao je Zalal na pitanje oko preokreta njegove karijere. "Ponekad u životu ne cijenimo ono što radimo, i ja sam ponekad jako loš u tome. Osjećam da nisam strpljiv. Želim sve. Želim ovo, želim ono. Zato sam na početku svoje UFC karijere stalno borio, bez prestanka."

"Nisam imao strpljenja. Uzimajući rizike koje zapravo ne trebaš – zašto uopće trebaš preuzimati taj rizik? Očito, to je dio mene, samo se stvarno fokusiram na uživanje u životu i stvarno doživljavam taj put. To je ono što je kliknulo za mene i promijenilo se – znam što volim raditi i znam što želim raditi."

Linker
04. rujan 2024 12:52