UFC

Tony Ferguson prepričao bizarnu situaciju sa USADA-om, oni odgovaraju: ‘To se nije dogodilo‘

Tony Ferguson

 Px Images/Alamy/Alamy/Profimedia
Tony tvrdi jedno, iz USADA-e to žestoko opovrgavaju

Bivši privremeni prvak lake kategorije Tony Ferguson bio je u nadi da će prekinuti niz od tri uzastopna poraza na UFC 274 eventu protiv Michaela Chandlera, no unatoč dobrom nastupu to se na njegovu nesreću nije dogodilo. Naprotiv, Ferguson je od Chandlera po prvi put u karijeri završio nokautiran.

Incident sa USADA-om doživio je netom prije borbe protiv Justina Gaethjea, gdje kako kaže nisu ga testirali kao što je to uobičajeno prije borbe, već su ga samo tražili da potpiše nekakvu sumnjivu izjavu, što je objasnio na svom Twitter profilu.

"Inače me testiraju čim dođem u arenu, gotovo svaki put. No ovaj put nisam bio testiran dan prije niti dan poslije borbe. Jedino su me pokušali navesti da potpišem izjavu prije nego sam počeo motati bandaže, što se još nikada nije dogodilo prije bilo koje borbe koju sam ikada imao."

Iz USADA-e tvrde kako se to nije dogodilo, tj. da to uopće nije dio njihove prakse da tjeraju borce da potpisuju takve izjave. To su potvrdili za Bloody Elbow.

"Potpisivanje takvih izjava nije dio USADA-ine procedure testiranja i mi nismo prišli gospodinu Fergusonu sa takvim zahtjevom."

Ferguson je tijekom 2021. godine bio testiran u devet navrata, dok je do sada u 2022. godini testiran tri puta. 38-godišnjak namjerava i dalje ostati u najjačoj MMA promociji unatoč neslavnom nizu od četiri uzastopna poraza. Trenutno proziva Dustina Poiriera pokušavajući dogovoriti borbu prvo verbalno, a zatim i potpisati ugovor. Hoće li do toga doći, ili će Tony dobiti drugog protivnika, ostaje nam za vidjeti.

Linker
20. rujan 2024 02:32