UFC

Tony Ferguson i dalje je prepun samopouzdanja: ‘Nisam niti trenirao za Oliveiru, inače bih pobijedio‘

Tony Ferguson i Charles Oliveira

 Diego Ribas/Zuma Press/Profimedia
‘‘El Cucuy‘‘ razloge svojih poraza pronalazi u neozbiljnom pristupu treninzima

Vrlo dobrog raspoloženja je Tony Ferguson, unatoč činjenici kako je upisao četiri poraza zaredom. ''El Cucuy'' je u najlošijoj fazi svoje dosadašnje karijere, a posebno težak bio je posljednji poraz koji mu je nanio Michael Chandler.

''Iron'' je nokautirao Tonyja brutalnim ''front kickom'' početkom druge runde. Justin Gaethje također je pobijedio Fergusona prekidom, ali bio je to tehnički nokaut. Charles Oliveira i Beneil Dariush nisu ga uspjeli završiti, ali do pobjeda su došli uvjerljivim jednoglasnim odlukama.

Zanimljivo je kako Charles Oliveira ima 11 pobjeda u nizu, a unutar tog niza, samo Tonyja Fergusona nije uspio pobijediti prekidom. ''Do Bronx'' je ostao bez titule u lakoj kategoriji zbog pada na vagi uoči posljednjeg meča, ali mnogi ga i dalje vide kao prvaka te kategorije.

Iako nije završio Fergusona, ''Do Bronx'' je kontrolirao taj meč od početka do kraja i niti u jednom trenutku nije djelovao kao podređeni borac. Unatoč tome, Ferguson smatra kako bi ishod u revanšu bio drukčiji.

Naime, jedan od Tonyjevih pratitelja na Twitteru, pitao je Fergusona tko bi mu bio teži protivnik, Khabib Nurmagomedov ili Charles Oliveira u revanšu. Ferguson je odgovorio riječima:

''Ništa osobno, ali ja nisam zapravo niti trenirao za Charlesa. On je dobar dečko koji je trebao poguranac. Srest čemo se opet. Bilo koga od svih njih, s pravim treningom bih pobijedio. Khabib u drugu ruku bi bio zabavan i to je nešto što fanovi žele.'', poručio je ''El Cucuy'' putem Twittera.

Ferguson će prije svega morati upisati nekoliko pobjeda, ako se nada revanšu protiv Oliveire. Brazilac je na samom vrhu kategorije, dok je Fergusonu pobjeda imperativ u sljedećem nastupu. Vrijeme mu također ne ide u korist, jer Tony je u drugom mjesecu napunio 38 godina. Radi se o poznim godinama za borca lake kategorije i pitanje je može li Ferguson parirati onim najboljima.

Linker
20. rujan 2024 04:25