UFC

‘To je borba koja se mora dogoditi, on nije lagan protivnik nikome‘: Dricus Du Plessis predložio odličan meč u srednjoj kategoriji

Israel Adesanya vs. Sean Strickland 

 USA TODAY Network/ddp USA/Profimedia
Obojica navedenih boraca dolaze iz pobjeda te ovaj meč svakako ima smisla, a vrlo je izgledno da ćemo ih nekad sigurno gledati u kavezu

Uspio je Dricus Du Plessis doći do UFC-ovog pojasa u srednjoj kategoriji, a Israel Adesanya bit će njegov prvi izazivač. Dok čeka borbu protiv nekadašnjeg kralja srednje kategorije, Dricus se odlučio malo igrati ‘‘matchmakera‘‘ te je predložio jednu borbu u srednjoj kategoriji koja se, prema njemu, mora dogoditi.

Dricus je na UFC 290 priredbi završio Roberta Whittakera na iznenađenje mnogih, a potom je na UFC 297 s trona skinuo Seana Stricklanda u podosta izjednačenom meču. Sada je prvak predložio upravo meč između njih dvojice, što i ima smisla:

‘‘Ono kako ja to vidim, jednostavno ne možete da ne uparite Stricklanda i Whittakera. Mislim da je to borba koja se mora dogoditi. Strickland je na press konferenciji jednom rekao da je Whittaker vrlo lagana borba za njega, no on ima onaj ‘blitz‘. Sada Strickland ne želi prihvatiti tu borbu‘‘, rekao je Dricus za Submission Radio.

‘‘Da vam ja kažem jednu stvar. Robert Whittaker nije lagana borba za nikoga. Strickland je također odličan borac, a ova borba u ovom trenutku itekako ima puno smisla. To je uistinu borba za sebe, može biti ‘main event‘ na bilo kojoj priredbi. Ja iskreno mislim da će se to na kraju tako i odigrati‘‘, pojasnio je prvak.

Obojica navedenih boraca dolaze iz pobjeda te ovaj meč svakako ima smisla, a vrlo je izgledno da ćemo ih nekad sigurno gledati u kavezu. Dricusa sada očekuje također jedan težak meč, no ne treba napraviti grešku i unaprijed ga otpisati kao što ga se otpisivalo u svim dosadašnjim mečevima.

Linker
13. rujan 2024 15:13