UFC

Poznato koliko dugo će Dustin Poirier izbivati iz Octagona

Dustin Poirier
 screenshot/Youtube
Dustin Poirier doživio je ozljedu u borbi protiv Khabiba Nurmagomedova koju je odradio 7. rujna u Abu Dhabiju. Sad je poznato koliko će još morati odmarati te je iznio prognoze kad bi mogao biti spreman za iduću borbu.

Ono što stvara najveći problem je to što će Poirier morati na operaciju kuka i zbog toga će biti prisiljen odgoditi svoj planirani povratak. Naime, Dustin je još donedavno tražio borbu za siječanj te se nadao kako bi mu protivnik mogao biti Conor McGregor. To je izjavio i nakon što je odbio izazov koji mu je uputio Dan Hooker. Ipak, sad su se i kod njega neke okolnosti promijenile.

"Čini se kako neću biti sposoban boriti se do veljače ili ožujka. Još šest tjedana bit ću izvan treninga", napisao je Poirier na Twitteru, što jasno daje do znanja kako bi se treningu trebao vratiti tek sredinom prosinca.

Poirier se i dalja nalazi na drugom mjestu ljestvice izazivača lake kategorije, gdje su ispred njega tek prvak Nurmagomedov te naravno Tony Ferguson. S njim će UFC imati problema oko matchmakinga, osim ako uistinu ne uspiju dogovoriti revanš protiv McGregora. Na četvrtoj poziciji je Justin Gaethje kojeg je Dustin već savladao, a peti je Donald Cerrone s dva poraza u nizu. Tek na šestoj poziciji zanimljivo izgleda Paul Felder, no za pretpostaviti je kako on još neće dobiti priliku za takvu borbu.

Dok dođe vrijeme Dustinovog povratak dogodit će se još neke borbe te bi neki dodatni borci mogli napraviti svoj skok prema vrhu. Tu se prije svega misli na Gregora Gillespieja kojeg čeka borba protiv Kevina Leeja. Ako savlada bivšeg izazivača za privremenu titulu, Gillespie će postati itekako relevantan borac i nema sumnje da će tražiti nekoga iz samog vrha. Poirier će svakako morati braniti svoju poziciju. Jedino je pitanje protiv koga.

Linker
20. rujan 2024 04:19