UFC

Nova uzdanica irskog MMA-a: ‘Conor McGregor probio je mentalne barijere za nas mlađe borce iz Irske‘

Conor McGregor

 Netflix/Everett/Profimedia
Bellatorov borac lake kategorije objasnio je značaj Conora McGregora za rast irskog MMA-a

Conor McGregor osoba je oko čijeg se utjecaja na sport nerijetko vode žustre rasprave među MMA fanovima. Mnogi vide Conora kao osobu koja je sport podigla na neke nove razine i uvjereni su da MMA ne bi dosegao ovakvu popularnost bez prisustva McGregora.

Suprotstavljena strana istaknut će kako je McGregor ostavio i mnoštvo loših primjera kroz svoj lik i djelo, a također će navesti da su nekadašnji UFC-ovi eventi postizali slične, čak i bolje brojke od ovih današnjih. Iznimka su priredbe na kojima nastupa McGregor, ali sve to navodi na zaključak kako UFC širu masu može privući samo pojavom McGregora. Nekoć je UFC imao širi spektar zvijezda čiji su nastupi bilježili respektabilne brojke.

Mišljenja se u svakom slučaju razilaze, ali ako se pita Paula Hughesa, novu uzdanicu irskog MMA-a, McGregorov utjecaj na irski MMA zbilja je ogroman. Hughes je pretprošlog vikenda debitirao pod okriljem Bellatora i nokautom u drugoj rundi porazio je Bobbyja Kinga. Conor McGregor uživo je svjedočio njegovoj borbi, a Hughes je tada poručio:

‘‘Ljudi pričaju gluposti, ali ovaj čovjek je promijenio igru i živote svih nas mladih boraca.‘‘, bile su riječi Hughesa, a gostujući u MMA Houru, talentirani Irac dodatno se osvrnuo na utjecaj McGregora.

‘‘Ta izjava došla je iz srca. Dan (Hardy) pitao me kako je imati McGregora na tribinama. Ja sam ugledao Conora i zatim sa progovorio iz srca. To je realnost i rekao sam istinu. On je probio mentalne barijere za mlade, nadolazeće borce, posebno one koji dolaze iz Irske. Prije samo 10 godina, on se borio protiv Diega Brandaa u istoj dvorani u Dublinu, a to je bio početak njegovog uspona i početak mijenjanja irskog MMA-a. Deset godina kasnije, tu sam ja inspiriran njime i nastupio sam u istoj areni. Nakon toga sam imao interakciju s Conorom neposredno uz kavez. Osjećao sam kako je ispravno da mu zahvalim.‘‘, objasnio je ovaj 26-godišnji borac lake kategorije.

Hughes je inače borac koji je upisao 12 pobjeda u svojih prvih 13 nastupa i jedan je od te nove generacije irskih boraca koji su gradili karijere promatrajući Conora McGregora. Ian Garry također je jedan od njih. UFC-ov velteraš ne skriva kako mu je McGregor sportski uzor i silno želi ići njegovim stopama.

Dakle, McGregor je jako bitna figura kad je u pitanju irski MMA i to nitko ne može osporiti.

Linker
20. rujan 2024 09:34