UFC

Magomed Ankalaev poručuje Pereiri da ne bježi u boks na poziv Joshue: ‘Nokautirat ću te u prvoj rundi‘

Magomed Ankalaev

 DIEGO RIBAS/SPP/SHUTTERSTOCK EDITORIAL/PROFIMEDIA
Očito je da Ankalaev ima određenu anksioznost jer njegova agonija oko borbe za titulu traje već neko vrijeme

Nakon što je Alex Pereira privukao pažnju boksačkog velikana Anthonyja Joshue, Magomed Ankalaev je podsjetio UFC prvaka u poluteškoj kategoriji na svoju prisutnost.

Pereira je postao zvijezda na najvećoj pozornici mješovitih borilačkih vještina u manje od tri godine, osvojivši titule u kategorijama do 84 kg i 93 kg te ostvarivši brutalne nokaut pobjede.

"Poatan" trenutno vlada u težoj od te dvije kategorije, a svoju je poziciju učvrstio prošlog vikenda na UFC 303 glavnom događaju, dodavši još jednu nokaut pobjedu nad Jirijem Prochazkom u svoj rezime po drugi put.

Nakon toga, mnogi su sugerirali da je Pereirina uspješnost i istaknutost premašila MMA. U najmanju ruku, privukao je zanimanje boksačkog svijeta, s Joshuom, bivšim dvostrukim ujedinjenim prvakom u teškoj kategoriji, koji je nedavno podržao bivšeg dvostrukog prvaka Gloryja za još jednu sportsku promjenu.

Joshuina sugestija pojavila se na platformi X, gdje je Pereira brzo odgovorio. Prvak u poluteškoj kategoriji priznao je da je boks uvijek bio njegov "san" te je pitao britansku zvijezdu za preporuke protivnika. "Počašćen sam što tako mislite. To je uvijek bio moj san. Imam 37 godina i ne mogu izgraditi karijeru u boksu pa koga mi preporučujete za borbu?"

Ta interakcija nije dobro sjela čovjeku koji očito čeka svoju priliku protiv "Poatana" u MMA... Magomed Ankalaev je istaknuo svoju tvrdnju za borbu za Pereirinu titulu otkako je otvorio svoju 2024. kampanju s brutalnim nokautom Johnnyja Walkera u Apexu.

Rus je brzo ponovio svoj status potencijalnog prvaka odmah nakon Pereirine pobjede na Međunarodnom tjednu borbi u Las Vegasu 29. lipnja.

Budući da strpljenje nije dio njegovog pristupa osiguravanju još jedne prilike za titulu, Ankalaev je ostao aktivan na društvenim mrežama, uglavnom obećavajući da će nokautirati Pereiru na nogama.

U jednoj od svojih najnovijih objava, Rus je kritizirao Pereiru zbog razmišljanja o boksačkoj promjeni. " oš jedan UFC prvak želi pobjeći u boks jer zna da će izgubiti svoj pojas" napisao je Ankalaev.

U drugom tweetu, Ankalaev je ponovno obećao da će šokirati zajednicu nokautirajući Pereiru. Također je inzistirao da Brazilac nema potrebu za boksačkom promjenom dok se ne suoči s njegovim najtežim izazovom u kavezu.

"Ja protiv tebe, nokautiram te u prvoj rundi. Ne treba ti boks, treba ti tvoj najveći izazov u životu."

Linker
15. rujan 2024 08:48