UFC

Alex Pereira odgovorio je Rusu koji ga je pobijedio u Gloryju: ‘Čini se da si malo izgubljen‘

Alex Pereira

 Louis Grasse/PxImages/Icon Sportswire/Newscom/Profimedia
Artem Vakhitov je jako kritizirao Pereirinu UFC karijeru i nije dugo čekao na odgovor od Brazilca

Alex Pereira, UFC-ov prvak u poluteškoj kategoriji, hladno je odgovorio Artemu Vakhitovu, posljednjem borcu koji ga je pobijedio u kickboksu. Rus je kritizirao ‘‘Poatana‘‘ tvrdeći da bi ga mogao pobijediti u MMA-u.

Još 2021. godine, Pereira je doživio poraz u svojoj posljednjoj kickboks borbi izgubivši većinskom odlukom od Vakhitova. ‘‘Poatan‘‘ se zatim prebacio u MMA gdje je postao jedna od najvećih zvijezda sporta.

37-godišnjak je nedavno obranio svoju UFC titulu u poluteškoj kategoriji protiv Jirija Prochazke na UFC-u 303, brutalno nokautiravši češkog udarača u drugoj rundi. Unatoč impresivnom nokautu, Vakhitov je kritizirao Pereirinu UFC karijeru navodeći kako Brazilac nema dobru obranu i kako je uspješan u UFC-u zato što se nije suočio s vještim udaračima.

33-godišnji Rus se nada da će jednog dana stići do UFC-a i ponovno se boriti s Pereirom. UFC-ova zvijezda odgovorila je na Vakhitovljeve nedavne kritike.

"Hej brate, pazi se ljudi koji ti daju takve ideje. Ista osoba koja tebi to savjetuje pokušala je isto i meni, ali ja to nisam učinio jer nisam glup", komentirao je Pereira na Vakhitovljevoj i MMAFighting objavi na Instagramu.

"Svi znaju da su ti dali pobjedu jer je Glory znao da će to biti moja posljednja borba u organizaciji i nisu htjeli da odem s pojasom! Kad se ovako izlažeš, čini se da si malo izgubljen i gotovo sigurno nemaš menadžera", nastavio je Brazilac.

Čini se da Vakhitov još uvijek ima dug put pred sobom prije nego što ga UFC uzme u obzir, međutim, zbog njegove povijesti s Pereirom, mogao bi biti na brzom putu do najpoznatije MMA promocije.

Ovaj verbalni okršaj dodatno zagrijava situaciju između dvojice bivših rivala u kickboksu, a Pereirina oštra reakcija pokazuje da ne namjerava olako shvatiti Vakhitovljeve izjave. Ostaje za vidjeti hoće li se ova dva borca ikada ponovno susresti, ovaj put u MMA kavezu.

Linker
19. rujan 2024 00:10