UFC

Khamzat Chimaev: ‘Vjerojatno bih ubio Diaza da smo se borili, sad bih bio u zatvoru‘

Khamzat Chimaev i Joe Rogan

 Amy Kaplan/Icon Sportswire/Newscom/Profimedia
Nakon onakve predstave protiv Hollanda, svašta je moguće

Ukoliko ste iole pratili događaje u UFC-u ovoga vikenda, vjerojatno vam neće trebati ponavljati cijelu priču oko Chimaeva i pada vage te preslagivanja ‘carda‘ u zadnji trenutak. Diaz i Chimaev dobili su nove protivnike u petak, a obojica su slavili prekidima.

Pobijedio je Chimaev tako Kevina Hollanda ‘submissionom‘ u prvoj rundi, nakon čega je u svom stilu počeo govoriti kako će ih ‘sve ubiti‘ i da će umrijeti u kavezu ako treba. Iako je za nekoliko kilograma pao vagu, nije djelovao uznemireno a i nakon meča je rekao da je Diaz imao sreće što se borba nije dogodila.

‘‘Da sam se borio s njim, ubio bih ga. Vjerojatno bih bio u zatvoru tako da sad mogu samo biti sretan. Jeste li vidjeli njihovu borbu? Jeste li vidjeli kako su se odmah umorili? Jeste li vidjeli kako su udarali i hrvali? Ta dva tipa su stara, a ja sam mlad. Ja sam ubojica. Ne razumijem o čemu ljudi pričaju‘‘, rekao je Chimaev.

Još je dodao: ‘‘Vidjeli ste kako se Diaz grozno borio. Ne razumijem one koji su govorili da me može pobijediti. Kevin Holland je čvrst tip, mnogo bolji od Diaza. Da se Holland i Diaz bore, Holland bi ga ubio. Diaz može zahvaliti Bogu što se nije borio sa mnom.‘‘

Iako je pobijedio, istina je da su najbolji dani iza Diaza. Isto se može reći i za Fergusona, no uparivanje Diaza i Chimaeva bi vrlo vjerojatno završilo jako loše s obzirom na ono što je Chimaev napravio Hollandu. Od ‘najbesmislenijeg meča godine‘ je UFC ipak uspio napraviti ‘card‘ kojim su bili zadovoljni svi, uključujući borce, samu organizaciju ali i fanove.

Linker
16. rujan 2024 13:33