UFC

Israel Adesanya: ‘Chimaev je bio dva koraka ispred Hollanda, ali je k**a zbog pada na vagi‘

Israel Adesanya

 Screenshot (youtube, Freestylebender)
Pridružio se brojnim kritičarima oko skidanja kilograma

Iako je u subotu imao uistinu fenomenalan nastup protiv Kevina Hollanda, Khamzat Chimaev je debelo pao vagu prije meča s Diazom što je prisililo UFC na preslagivanje ‘carda‘, te je na taj način ‘zaprljao‘ tu pobjedu.

‘Borz‘ je u subotu navečer došao do svoje dvanaeste profesionalne pobjede te je sačuvao tu nulu kada su u pitanju porazi. Originalno se Chimaev trebao boriti protiv Natea Diaza no zbog već spomenutih problema s težinom taj meč se nije dogodio.

Iako se Khamzat zbog incidenta s kilažom našao na meti velikih kritika, njegov tim tvrdi da mu je bilo jako loše prilikom skidanja kilograma. Prema njegovom treneru, padao je u nesvijest i cijelo tijelo mu se treslo nakon čega s pozvali doktora koji mu je zabranio nastavak skidanja. No, nakon pobjede protiv Hollanda Chiamev je u kavezu rekao kako nikakvih problema nije bilo nego je doktor samo došao i rekao da prestane sa skidanjem.

Prvak srednje kategorije Israel Adesanya nije propustio priliku pridružiti se hordi Khamzatovih kritičara:

‘‘To s**nje je bilo ludo. Khamzat… Aplauz za Kevina svakako… Ali Khamzat, bio je vrlo discipliniran u zadržavanju pozicije, uvijek je bio korak ili dva ispred Hollanda. Ali, nije zadovoljio potrebnu kilažu i zbog toga je k**a.‘‘

Khamzatov trener je rekao da mu je zbog zdravstvenih problema zabranjeno skidanje kilograma te da će sljedećih nekoliko borbi odraditi u srednjoj kategoriji, no također je najavio povratak u velter nakon toga.

Linker
13. rujan 2024 16:46