UFC

Khamzat Chimaev oglasio se nakon otkazivanja meča: ‘Uvijek nešto planiramo, ali...‘

Khamzat Chimaev

 Giuseppe CACACE/AFP/Profimedia
30-godišnji Čečen obratio se fanovima prvi put nakon što je otkazao nastup u Saudijskoj Arabiji

Puno je špekulacija oko Khamzata Chimaeva i njegovog zdravstvenog stanja. Neporaženi Čečen ovog vikenda trebao je predvoditi UFC on ABC 6 event u Saudijskoj Arabiji, ali borbu protiv Roberta Whittakera bio je primoran otkazati zbog zdravstvenih tegoba.

Ranije u karijeri Chimaev je imao velikih problema i s posljedicama koronavirusa, a nakratko se čak i umirovio jer se mučio s oporavkom. Početkom ove godine Khamzat je zaprepastio fanove svojim izgledom.

‘‘Bio sam jako ozlijeđen, ruka mi je bila ozlijeđena, pa se nisam mogao odmah vratiti. Želim se vidjeti u borbi više od svih vas. Volim ovaj posao, radit ću i dokazat ću da sam najbolji, kao što uvijek to radim. Uskoro ću, ako je Alahova volja, vratiti se treninzima.‘‘, tada je napisao Chimaev, a na fotografijama je izgledao jako, jako loše.

Nadali smo se kako je njegovim zdravstvenim tegobama došao kraj nakon što je ugovorio meč protiv Whittakera, ali Chimaev je ponovno završio hospitaliziran i nije u mogućnosti boriti se. Društvenim mrežama kruže razne teorije, od spominjanja ozbiljnih zdravstvenih problema pa sve do ‘‘običnog‘‘ trovanja hranom koje uzrokuje nezgodne tegobe, ali ne dugoročne.

Tam Khan, jedan od Khamzatovih bliskih prijatelja, jučer se oglasio putem Twittera i naveo je kako glasine o trovanju hranom apsolutno nisu istinite.

‘‘Bio sam dio njegovog kampa i znam što se događalo iza kulisa. Kao njegov ‘brat‘ neću dijeliti informacije o njegovim mračnim trenucima, ali vjerujte mi kad kažem daj e bio jako bolestan i hospitaliziran. Tip je zvijer i vidjeti ga takvog nije bilo dobro za sve nas. Molimo za njegov oporavak i povratak.‘‘, napisao je Khan između ostalog.

Svoje viđenje situacije podijelio je i Dana White, UFC-ov predsjednik. Dana priznaje kako je pomalo zbunjen svim tim problemima koje Khamzat vuče.

‘‘Prvi puta sam vidio tog dečka na Fight Islandu i htio se boriti već sljedeći vikend. Dopustio sam mu da se bori dva uzastopna vikenda i izgledao je nevjerojatno. Ali u posljednje vrijeme stvarno se muči i teško ga je dovesti u kavez. Svaki put kad se približi borbi, jako se razboli. Ne znam koliko dugo će izbivati i što da kažem. On nije ovdje kod nas u državi da ga naši liječnici mogu pregledati. Izvan je kontakta i teško je pomoći mu.‘‘, rekao je Dana u ‘‘The Jim Rome Showu‘‘.

Onaj kog smo najviše čekali da se oglasi zapravo je Khamzat Chimaev. ‘‘Borz‘‘ najbolje zna što se događalo, a sinoć se napokon obratio fanovima putem društvenih mreža. Nažalost, Chimaev nije otkrio ništa konkretno o svom stanju, ali predao se Božjoj volji.

‘‘Uvijek nešto planiramo, ali Alah ima svoje planove za nas!‘‘, poručio je Khamzat.

Vrlo konfuzna situacija u svakom slučaju, a Khamzat Chimaev trenutno je na putu da postane jedan od onih boraca za koje se pitamo ‘‘što bi bilo, kad bi bilo‘‘. Vremena za 30-godišnjeg Khamzata itekako ima i nadamo se da će ipak posložiti ‘‘kockice‘‘ i vratiti se u punoj snazi.

Linker
15. rujan 2024 09:56