UFC

Nakon otkazivanja Khamzata Chimaeva, UFC u Saudijskoj Arabiji doživio je nove udarce

Dana White

 UFC
Još novih promjena svega nekoliko dana prije velike UFC-ove priredbe u Kingdom Areni

UFC stiže u Saudijsku Arabiju, a neočekivane okolnosti pružile su pravu muku ‘matchmakerima‘.

U četvrtak je promocija objavila da je Ikram Aliskerov zamijenio Khamzata Chimaeva u glavnoj borbi večeri protiv Roberta Whittakera. Sada su se dogodile još tri promjene svega nekoliko dana prije priredbe.

Samo četiri dana prije ‘UFC on ABC 6‘ u Kingdom Areni u Rijadu, promocija je službeno objavila promjene koje ćemo vidjeti u subotu, uključujući dva otkazivanja i jednu promjenu borca.

S ozlijeđenim Melsikom Baghdasaryanom, OKTAGON-ov prvak bantam kategorije, Felipe Lima, stupa u borbu protiv Muhammada Naimova u perolakoj borbi.

Brazilac Lima (12-1) nanizao je 12 uzastopnih pobjeda od poraza na profesionalnom debiju 2015. godine. Ima stopu prekida od 50 posto, uključujući četiri nokauta i šest prisiljavanja na predaju.

Tadžikistanac Naimov (11-2, 3-0 UFC) dolazi na ovaj okršaj sa šest uzastopnih pobjeda, među kojima su i one protiv Jamieja Mullarkeya, Nathaniela Wooda i Erika Silve.

Borba Sedriquesa Dumasa protiv Denisa Tiuliulina je otkazana. Prema UFC-u, Dumas (9-2, 2-2 UFC) je imao problema s vizom za meč protiv Tiuliulina (11-9, 1-4 UFC), koji je prihvatio ‘short notice‘ kao zamjenu za Abu Azaitara koji se povukao iz nepoznatih razloga.

"Žao mi je zbog fanova i ekipa", napisao je Dumas na ‘X‘-u dan prije UFC-ove potvrde otkazivanja. "Borba je odgođena zbog vize i leta. Uskoro bi trebao biti dostupan novi datum."

S ozlijeđenim Faridom Basharatom, Montel Jackson je također skinut s priredbe, borba je otkazana. Nije jasno što je uzrokovalo Basharatovo povlačenje.

Basharat (12-0, 3-0 UFC) je bio zamjena za Saida Nurmagomedova koji se prije nekoliko tjedana povukao iz meča protiv Jacksona (13-2, 7-2 UFC).

Linker
20. rujan 2024 09:21