UFC

Javier Mendez: ‘Volkanovski nije prijetnja Islamu, ne bi mu mogao parirati u parteru‘

Makhachev i Oliveira

 Screenshot (youtube, Ufc)
Misli kako je jedino Oliveira istinski izazov za Makhacheva

Nakon još jedne uspješne obrane titule, prvak perolake kategorije Alexander Volkanovski je najavio prelazak u laku i napad na pojas. Prema njegovim riječima, nema više toliko toga za napraviti u svojoj matičnoj kategoriji, a status dvostrukog prvaka je nešto što ga oduvijek privlači.

Čelni čovjek legendarne AKA dvorane Javier Mendes i glavni trener brojnih boraca kao što su Daniel Cormier, Khabib Nurmagomedov, Islam Makhachev i drugi, ne slaže se sa stvarima koje Volkanovski govori. Štoviše, progovorio je i o tome kako bi Volkanovski prošao protiv njegovog pulena, Makhacheva.

‘‘Mislim da on nije velika prijetnja Islamu kao što vi mislite, iz razloga što je on majstor za rušenja i nema šanse da Alexander to zaustavi, bez obzira što on pokušao. A i Islamov stand up je toliko dobar da mu može parirati. Dakle, dok god Volkanovski ne unaprijedi svoj parter, ne vidim ga kao veliku prijetnju Islamu‘‘, rekao je Mendez.

Istakuo je kako ipak postoji netko tko bi mogao napraviti Islamu probleme: ‘‘Oliveiru vidim kao veliku prijetnju, ali ne i Volkanovskog. Prvenstveno zato što on ne može zaustaviti Islama kad pokuša rušenje, a mislim da ne može parirati Islamu u parteru.‘‘

Islam Makhachev je trenutno u nizu od deset pobjeda, a posljednji put se borio protiv Bobbyja Greena kojeg je pobijedio tehničkim nokautom u prvoj rundi. Još uvijek se ne zna hoće li Volkanovski doći u laku kategoriju po pojas, no prvo valja pričekati dok uopće dobijemo prvaka u lakoj kategoriji.

Linker
20. rujan 2024 23:51