UFC

Bivši trener: ‘Khabib se sigurno vraća iz mirovine ukoliko Oliveira pobijedi Makhacheva‘

Khabib i Charles

 Screenshot (youtube, Espn Mma)
Smatra da neće moći izdržati da ne osveti rođaka

Bivši BJJ trener poznate American Kickboxing Academy dvorane Leandro Vieira vjeruje da će se Khabib vratiti iz mirovine ako Charles Oliveira pobijedi njegovog rođaka Islama Makhacheva.

Khabib se odlučio oprostiti od natjecanja krajem 2020. godine kada je obranio titulu protiv Justina Gaethjea, a kao razlog je naveo obećanje majci da bez pokojnog oca više nikad neće ući u kavez. Bila mu je to treća obrana titule, a Gaethjea je ‘uspavao‘ trokutom.

Nakon Khabibovog odlaska, najveću pažnju uzima Charles Oliveira, za kojeg bi smo mogli reći da je trenutno neokrunjeni kralj svoje kategorije. Pojas je izgubio zbog pada na vagi prije meča protiv Gaethjea, a svejedno je pobijedio te je tako postao prvi izazivač za titulu.

Sada se očekuje da će za upražnjeno mjesto vladara lake kategorije biti upareni upravo Oliveira i Makhachev. Islam je trenutno četvrti na službenoj rang ljestvici, no službenih potvrda da se na meču radi još uvijek nema.

Razlog zbog kojeg bi ova borba bila zanimljiva je taj što su obojica trenutno u odličnom nizu. Makhachev trenutno ima deset vezanih pobjeda, a Oliveira jedanaest. Međutim, Oliveirin parter je prijetnja apsolutno svakom borcu u kategoriji. Bivši trener BJJ-a iz legendarne AKA dvorane Leandro Vieira vjeruje da ukoliko Charlesov parter presudi, Khabib se sigurno vraća iz mirovine.

‘‘Definitivno. Ako Charles pobijedi Makhacheva, Khabib će se vratiti da ga osveti.‘‘, rekao je.

Da se tako nešto dogodi, vjerojatno je san svakog fana ovog sporta. Svakako bi bilo zanimljivo gledati Oliveiru protiv Islama i Khabiba, no koliko je taj scenarij realan, vidjet ćemo u budućnosti.

Linker
16. rujan 2024 00:31