UFC

Fernand Lopez reagirao na optužbe Ngannoua: ‘Mogli smo objaviti snimku gdje je odustao nakon koljena u jetru‘

Fernand Lopez i Ciryl Gane

 Instagram (fernand Lopez)
Poznati MMA trener dao je više informacija o spornoj snimci sparinga dvojice teškaša

Svi smo primijetili kako snimka sparinga između Ciryla Ganea i Francisa Ngannoua, privlači puno pažnje proteklih tjedana. Iako se radi o snimci koju je BT Sport podijelio još početkom 2021. godine, sada, uoči meča dvojice teškaša, ta snimka ponovno privlači interes fanova.

Oba borca dala su svoj komentar. Francis Ngannou smatra kako se radi o isječku koji njega planski prikazuje lošijim borcem. ''Predator'' smatra da se radi o pokušaju manipulacije od strane njegovog bivšeg tima (MMA Factory), točnije, trenera Fernanda Lopeza.

''Moja prva reakcija na tu snimku, bila je smijeh. Znam što se točno dogodilo na tim treninzima. Ali evo u čemu je stvar. Kad god netko želi napraviti isječak s najboljim trenucima, uvijek biraju dijelove videa koje će koristiti. Oni (MMA Factory) imaju puno takvih videa, jer tada su nas snimali kako bi promovirali njega, njegove mečeve i sve ostalo. Puno je snimki s tih treninga, ali puno ih nikada nije objavljeno. Činjenica je da nikada niti neće biti objavljene, a ja znam zašto. Radi se o tome da žele njega prikazati bolji, a mene lošijim. On je faca. Fascinira me kako lako manipuliraju ljudima preko takvih stvari. Ali na kraju dana, oni i ja znamo što se tada dogodilo.'', rekao je Ngannou putem svog Youtube kanala

Ciryl Gane pokušao je smiriti tenzije te je priznao kako taj sparing odaje dojam da je on bolji, ali da postoje i sparinzi na kojima je Francis bio taj koji je bolji. Naravno da se u cijelu priču morao umiješati i Fernand Lopez, aktualni trener Ciryla Ganea i nekadašnji Francisov trener.

''Nitko nije koristio taj video kako bi nekog prikazali lošijim ili Ganea boljim. Koji god dio sparinga da stavimo, netko će reći kako smo stavili dio gdje izgleda loše. Nema tu nikakve manipulacije. Manipulacija bi bila da smo mijenjali brzinu unutar videa te da se on činio sporijim, a Ciryl bržim. Mislim da ova snimka niti ne ide Cirylu u korist. Možemo vidjeti kako ga je Francis nekoliko puta pogodio aperkatom i stoga ne znam zašto se diže prašina oko ovoga.'', objasnio je poznati MMA trener u razgovoru za MMA Junkie.

Ipak, u nastavku razgovora, Lopez je otkrio kako bi neki drugi dijelovi videa prikazali Ngannoua u još lošijem svjetlu, ali ne žele pridavati veliku pažnju tome.

''Mislim da taj video prezentira točno kako je trening inače izgledao. Na kraju tog videa, pitajte Francisa, pokleknuo je. Jednostavno je pokleknuo i sjeo, prestao se boriti, jer primio je udarac koljenom u jetru. Imam tu snimku, ali ne želim ju pustiti u javnost. Mislite li da video nokauta sa sparinga, nekog čini pobjednikom u borbi? Mislim da ne. Da je naš voditelj društvenih mreža odlučio prikazati Ngannoua lošijim, onda bi pustio u javnost video gdje ga Gane pokušava podići jer je Ngannou primio koljeno u jetru. Sjeo je uza zid i nije mogao nastaviti.'', dodao je Lopez.

Već je pomalo bizarno da se ovolika težina daje isječku sa sparinga, koji traje nešto kraće od minute. Niti jedan od dvojice boraca nije pokazao nekakvu dominaciju u toj snimci. Međutim, sigurno je da UFC-ovi čelnici uživaju u svom publicitetu koji ovaj meč dobiva putem te snimke, a na kraju krajeva, sve ćemo saznati 22. siječnja, na UFC 270 priredbi.

Linker
20. rujan 2024 16:46