UFC

Ciryl Gane otkrio iskustva sa sparinga: ‘Ngannou je fizički najimpresivniji tip u povijesti UFC-a‘

Ciryl Gane

 PX Images/ABACA/Abaca Press/Profimedia
Privremeni prvak teške kategorije ne planira se fizički nadjačavati s Francisom Ngannouom

Iako je snimka sparinga između Ciryla Ganea i Francisa Ngannoua objavljena BT Sport-ovom Twitter profilu još početkom 2020. godine, iz nekog razloga, ta snimka posljednjih tjedana privlači veliku pažnju. Francis Ngannou, prije nekoliko dana, putem svog Youtube kanala osvrnuo se na isječke sa sparinga.

‘Moja prva reakcija na tu snimku, bila je smijeh. Znam što se točno dogodilo na tim treninzima. Ali evo u čemu je stvar. Kad god netko želi napraviti isječak s najboljim trenucima, uvijek biraju dijelove videa koje će koristiti. Oni (MMA Factory) imaju puno takvih videa, jer tada su nas snimali kako bi promovirali njega, njegove mečeve i sve ostalo. Puno je snimki s tih treninga, ali puno ih nikada nije objavljeno. Činjenica je da nikada niti neće biti objavljene, a ja znam zašto. Radi se o tome da žele njega prikazati bolji, a mene lošijim‘‘, rekao je tada ‘‘Predator‘‘.

Iako je vidljivo kako se radi o uistinu laganom sparingu, u kojem niti jedan borac nema naročitu dominaciju, Ciryl Gane potvrdio je za francuski portal La Sueur kako ta snimka uistinu favorizira njega.

‘‘Istina je ta da u tom videu, neću vas lagati, bio je to lagani sparing i ja sam mogao razvijati svoju igru. Bilo je i drugih sparinga gdje je Francis bio nešto bolji. Nekad sam ja bio taj, nekad on. Reći da je on bio daleko bolji, ne, to nije istina. Ali istina je da taj isječak daje dojam da sam ja bolji.‘‘, rekao je Gane.

Inače, Ngannou i Gane obračunat će se 22. siječnja u meču za ujedinjenje pojaseva teške kategorije. Ngannou je aktualni prvak UFC-ove teške kategorije, dok Gane drži pojas privremenog prvaka. Nekadašnji bivši kolege dobro se poznaju te su svjesni prednosti i mana koje mogu ponuditi. Tako je i Ciryl Gane itekako svjestan Francisove snage te nema namjeru nadmetati se u tom segmentu.

‘‘Jasno da u ovaj meč ulazimo s taktikom da koristimo moje prednosti. Nismo ovdje da bismo kontrirali njegovim prednostima. Ne želimo ga pokušavati nadjačati. Do dana današnjeg, nikada nisam vidieo nekog tako moćnog, atletičnog i s takvom nokauterskom moći. Nikada to nisam vidio. Što se tiče snage, Francis je najimpresivniji tip u povijesti UFC-a. Neću pokušavati postati snažnijim od njega kroz tri mjeseca kampa. To ne bi imalo smisla.‘‘, objasnio je ‘‘Bon Gamin‘‘.

Linker
20. rujan 2024 18:40