UFC

Dana White rekao da Tillova vrijednost nije opala: ‘Vratio se i izgledao kao da će pobijediti‘

Darren Till

 Louis Grasse/Zuma Press/Profimedia
Iako je ponovno doživio poraz, Till je na momente izgledao uistinu dobro

Težak poraz ponovno je doživio Darren Till prošle subote kada ga je ‘‘submissionom‘‘ pobijedio Dricus Du Plessis. Treninzi sa Khamzatom Chimaevim i odlazak na Tajland očito nisu napravili previše jer je Till dosta lako izgubio od Dricusa, a pogotovo je pokazao probleme u hrvačkom dijelu.

Pet poraza u šest nastupa je trenutna realnost nekadašnjeg velikog talenta. 2015. godine je kao 22-godišnjak došao u UFC gdje je krenuo odlično, no poraz od Tyrona Woodleyja u meču za titulu u velter kategoriji natjerao ga je da ode u srednju gdje mu je karijera krenula nizbrdo. No, Dana White smatra kako Till ipak ima budućnost:

‘‘Mislim, to je bila borba večeri i ne mislim da je njegova vrijednost pala. To bi bilo da je došao tamo i bio uništen u prvoj rundi kako je i izgledalo, no on je učinio upravo suprotno. Pobijedio je tu oluju, pobjegao iz poluga, vratio se i izgledao kao da će pobijediti‘‘, rekao je Dana na press konferenciji.

‘‘Mislim da je to bila odlična borba, a s razlogom je bila borba večeri. Ne mislim da mu je vrijednost pala. Što se tiče Du Plessisa, kakvu je odličnu pobjedu ostvario. Mislim da je ono bacanje uzelo Tillu dušu, jeste li čuli kako je udario o zemlju? To je bilo brutalno. Mislim da je prije to završilo borbu nego gušenje.‘‘, zaključio je Dana.

Till ima tek 29 godina i bila bi šteta da tako mlad padne. Vremena još ima tako da sigurno postoje stvari na kojima treba poraditi i koje treba sam sa sobom srediti.

Linker
11. rujan 2024 02:21