UFC

Curtis Blaydes priznao da je napravio veliku pogrešku protiv Aspinalla: ‘Bio sam pohlepan, razočarao sam trenere‘

Blaydes i Aspinall

 REUTERS
Svjestan je svojih grešaka, ali je odlučan nastaviti svoje putovanje u UFC-ovoj teškoj kategoriji

Curtis Blaydes preuzeo je punu odgovornost za odstupanje od svoje strategije u porazu protiv Toma Aspinalla na UFC-u 304. Na ovom događaju, Blaydes (18-5) je propustio priliku da postane privremeni prvak teške kategorije. Njegov poraz došao je u roku od 60 sekundi nakon što ga je Aspinall (15-3) uzdrmao rano u njihovom revanšu u Co-op Live Areni u Manchesteru. Borba je zaustavljena nakon što je Blaydes pao licem na pod i pokrio se, iako nije bio potpuno nokautiran.

Nakon što je u početku izražavao nezadovoljstvo zbog prekida borbe, Blaydes je već prihvatio situaciju. U nedjelju je na društvenim mrežama objavio izjavu u kojoj je naveo da "nema isprike" i priznao da je postao previše ambiciozan nakon što je pogodio Aspinalla u ranoj razmjeni udaraca.

"Žao mi je, ljudi, postao sam pohlepan kada sam ga dodirnuo rano i odbacio sjajnu taktiku koju su moji treneri Vinnie Lopez i Cody Donovan smislili, a koja bi sigurno funkcionirala. Nema isprike, Tom je bio odličan večeras. Znam da ovo nije kraj mog putovanja, ali dovraga, znam da sam bolji od večerašnjeg nastupa. Stvarno cijenim svu podršku, ovo je bilo iskustvo koje mi je otvorilo oči, znajući da toliko ljudi navija za mene."

UFC 304 označio je Blaydesov prvi nastup u bilo kojoj UFC-ovoj borbi za titulu u njegovom 18. nastupu za promociju. Već se borio s većinom najboljih teškaša na rosteru, a još uvijek nije jasno što će biti njegov sljedeći potez.

Blaydesova poruka naglašava da njegova borba s Aspinallom nije kraj njegovog putovanja, već samo jedan korak unatrag na putu prema vrhu. S obzirom na podršku svojih obožavatelja i lekcije koje je naučio, Blaydes će zasigurno raditi na tome da se vrati jači nego ikad.

Linker
18. rujan 2024 06:40