UFC

Cejudo reagirao na Aldovo umirovljenje: ‘Najbolji je borac perolake kategorije svih vremena, neka sad nešto zaradi‘

Cejudo i Helen Yee

 Screenshot (youtube, Helen Yee Sports)
Cejudo i Aldo su se čak trebali međusobno boriti, no event je otkazan

Legendarni Jose Aldo prekjučer je zaključio svoju veliku karijeru nakon dugih osamnaest godina natjecanja, a na mirovinu se ipak odlučio iako je imao aktivan ugovor s UFC-om te mu je bila preostala još jedna borba. Alda više sigurno nećemo gledati u MMA borilištu, no rekao je kako neće otpisati mogućnost da se okuša i u boksu ili nekom drugom borilačkom sportu.

Mnogi su kolege borci, ali i sam UFC odali počast Joseu nakon tako velike karijere te je on i nedvojbeno jedan od najvećih boraca u svojoj kategoriji. Tako smatra i bivši prvak Henry Cejudo, koji se protiv Josea trebao boriti još 2020. godine, no zbog pandemije koja je tada bila u zamahu, borba se nije održala.

‘‘Trebao sam se boriti protiv njega točno prije nego se pandemija dogodila, no cijeli event se otkazao. Brazilci tad nisu mogli doći u SAD, tako da sam se trebao boriti s njim u Sao Paolu te sam htio Aldu poželjeti dobrodošlicu, pogotovo u njegovom gradu. On je legenda, definitivno najbolji borac perolake kategorije u povijesti, pravi Hall of Famer. Ponekad ti se ulazak u Kuću slavnih može darovati, ali on ga je uistinu, uistinu zaslužio‘‘, rekao je Cejudo Helen Yee.

Na samom kraju je rekao: ‘‘Sad je vrijeme da nešto i zaradi. Mislim da je ovo vrijeme idealno da radi egzibicijske mečeve, može i u WWE. Neka iskoristi brend koji je izgradio kroz UFC i nastavi zarađivati novac, bude poduzetnik. Sretan sam zbog njega‘‘, zaključio je Cejudo.

Linker
20. rujan 2024 09:11