UFC

Alexander Volkanovski silno poštuje Josea Alda: ‘On je i dalje najveći borac perolake kategorije‘

Jose Aldo i Alexander Volkanovski

 Mauro Pimentel/AFP/Profimedia
Prvak UFC-ove perolake kategorije opisao je što Brazilca čini tako velikim

Umirovljenje Josea Alda privuklo je puno pažnje u MMA javnosti, a kako i ne bi, kad se radi o jednom od najboljih boraca u povijesti ovog sporta. Dugi niz godina Aldo je bio neprikosnoveni vladar perolake kategorije.

Pod okriljem nekadašnjeg WEC-a bio je prvakom te kategorije i titulu je uspješno dvaput obranio. Zatim je WEC pripojen UFC-u, a Jose je titulu sedam puta branio pod okriljem najjače svjetske MMA organizacije. U jednom trenutku karijere Aldo je bio na omjeru 25-1, a neporažen je bio deset godina.

Nakon poraza od Conora McGregora krajem 2015. godine uslijedio je svojevrsni pad. Max Holloway dvaput je pobijedio Alda u perolakoj kategoriji, a porazio ga je i Alexander Volkanovski. Aldo je zapravo gubio od trojice boraca koji su uz njega najveći u povijesti te kategorije i ne radi se o sramotnim porazima. Unatoč činjenici da nikog od njih nije uspio poraziti, Alexander Volkanovski i dalje ga smatra najvećim borcem u povijesti kategorije.

‘‘I dalje ga vidim kao najvećeg u povijesti perolake kategorije zbog svega što je napravio za sport. Toliko obrana titule i sličnih postignuća. Ja želim dosegnuti takav status i idem po taj uspjeh. Ali da, on je to već ostvario. Još uvijek je glavni, a puno boraca je došlo u ovaj sport zbog njega. Sjećam se da sam gledao njegove mečeve prije nego sam i započeo s ovim sportom, a on je ostao pri vrhu do dana današnjeg. Ludu ostavštinu ima.‘‘, započeo je prvak UFC-ove perolake kategorije na svom YouTube kanalu, a zatim je nastavio:

‘‘Puno puta se mislilo da je on gotov. Izgubio bi meč, a zatim bi se vratio i ponovno bi razvaljivao, a izgledao bi i brže nego ikad prije. Razlog zašto ga svi vole leži u tome što je talentiran, tehnički potkovan, vješt, ali i uzorno se ponaša. On je istinski majstor borilačkih vještina. Posjeduje sve karakteristike pravog borca i zato ga ljudi toliko cijene.‘‘, zaključio je Volkanovski.

Jako lijepa pohvala od strane borca koji definitivno ima potencijala izjednačiti, ako ne i nadmašiti neke od Aldovih rekorda. Volkanovski je trenutno na četiri obrane UFC-ove titule, a neporažen je u svih 12 dosadašnjih UFC nastupa. Izuzev maestralnih vještina koje uvijek prezentira, Volkanovski je također borac za primjer. Nikakvi skandali ne vežu se uz njegovo ime i moglo bi se reći kako je on legitimni Aldov nasljednik kad je u pitanju vladavina UFC-ovom perolakom kategorijom.

Linker
14. rujan 2024 08:08