UFC

Aleksandar Rakić željan je borbe, ponovno je prozvao ‘Samuraja‘

Aleksandar Rakic
 Seokyong Lee/Shutterstock Editorial/Profimedia
Najbolji srpski MMA borac oglasio se putem objave na svom Twitter profilu

Gotovo pet mjeseci prošlo je od zadnjeg nastupa Aleksandra Rakića i pobjede nad Thiagom Santosom u sklopu UFC 259 priredbe. Nadao se Rakić kako ga nakon te borbe sigurno čeka prilika za idućeg izazivača nakon što Jan Blachowicz i Glover Teixeire odrade svoju borbu (30. listopada ove godine). Međutim, Jiri Prochazka impresivnim nastupom i nokautom protiv Dominicka Reyesa u svibnju ove godine prometnuo se u drugoplasiranog borca poluteške kategorije. Aleksandar Rakić trenutno okupira treće mjesto izazivača.

28-godišnji češki borac Jiri Prochazka pod okriljem UFC-a prvi puta nastupio je na UFC 251 priredbi u srpnju 2020. godine. Tada je također pobijedio sjajnim nokautom, a s poražene strane našao se Volkan Oezdemir. Ekspresno se Jiri prometnuo u jedno od najuzbudljivijih imena UFC-ove poluteške kategorije i preoteo pažnju Aleksandru Rakiću koji u najjačoj MMA organizaciji ima šest pobjeda u sedam nastupa. Prihvatio je srpski borac činjenicu kako će morati pobijediti i Prochazku ukoliko želi priliku za pojas, a u zadnjoj objavi na Twitteru, ponovno je prozvao češkog borca.

''Moja zadnja borba bila je u ožujku, a ja još uvijek čekam na iduću borbu. Svi znamo dobru borbu za ugovoriti. Nazivaš se samurajem, no želiš da UFC fanovi čekaju do 2022 godine? Slobodan sam i spreman za bilo koji datum do kraja godine'', napisao je Rakić pritom aludiravši na Prochazku koji se voli prezentirati u samurajskom stilu. Inače, ''Raketa'' je više puta prozivao Prochazku putem Twittera, no zasad nema naznaka oko ugovaranja borbe ove dvojice sjajnih boraca.

Nešto manje od tri mjeseca preostala su do UFC 267 priredbi koju predvode Jan Blachowicz i Glover Teixeira. Bilo bi sjajno kada bi UFC-ovi matchmakeri odlučili ubaciti i eventualnu borbu Aleksandra Rakića i Jirija Prochazke na tu priredbu. Uostalom, jedan od boraca mogao bi poslužiti kao zamjena ukoliko neki od aktera glavne borbe nenadano otkaže svoj nastup. Sve u svemu, bio bi to sjajan program za ljubitelje poluteške kategorije, a rasplet trenutne situacije svakako je potreban.

Linker
20. rujan 2024 12:35