Ostalo

(VIDEO) Odbio tapkati pa mu istrgnuo rame iz ležišta!

Jahliel Palmer, Cole Farsaci

 Screenshotuyoutube, Cage Wars)
Nevjerojatan prizor viđen je na Cage Wars 52 eventu

Amaterski MMA borac Cole Farsaci u svojem amaterskom debiju izgubio je na najbrutalniji mogući način tako da mu je rame istrgnuto iz ležišta jer je odbio tapkati na pokušaj kimure njegovog protivnika Jahliela Palmera na Cage Wars 52 eventu prošli petak. Borba se nedugo nakon početka preselila na parter gdje je Palmer vrlo brzo uhvatio kimuru na koju je Farsaci gotovo pola minute odbijao tapkati da bi sve završilo teškim lomom koji će mu možda završiti karijeru koju je tek započeo.

U prošlosti smo znali vidjeti odbijanje tapkanja u UFC-u na puno većim priredbama. Prisjetimo se borbe Hardyja i GSP-a u kojoj je Hardy također bio na rubu da mu ruka bude slomljena, ali je odbio tapkati i na kraju se uspio izvući.

Na polugu na ruci odbio je tapkati i Jon Jones u borbi protiv Vitora Belforta kojeg je na kraju pobijedio prekidom u četvrtoj rundi borbe. No ovako nešto pokušavati u svojoj prvoj amaterskoj MMA borbi nikako nije dobra ideja što se u ovome slučaju i pokazalo.

Publika je nakon viđenog ostala u šoku pogotovo nakon zvuka koji je uslijedio prilikom loma, a Farsaci je ostao ležati na podu s bolnom grimasom na licu. Komentatori samog eventa također su ostali šokirani cijelim događajem.

"Ne želimo ovo gledati. Upravo mu je istrgnuo rame! Dovedite doktora pod hitno! Ne želimo ovakve stvari vidjeti u kavezu. Ovo je stvarno nasilan i opasan sport."

Sudac ovog meča naišao se pod udarom kritika MMA fanova unatoč tome što pravila nalažu kako se borba smije prekinuti jedino onda kada borac tapka ili usmeno da do znanja kako ne želi nastaviti borbu.

Video posljednjih trenutaka borbe pogledajte u nastavku.

Linker
15. rujan 2024 19:56