Ostalo

Rastužio milijune Hrvata pa izjavio: ‘Htio sam izgledati kao Nate Diaz‘

Patrik Schick
 Andrew Milligan/PA Images/Profimedia
Zanimljiva je inspiracija za proslavu gola kojim je Češka reprezentacija povela protiv Hrvatske

Vrlo dobro su svi hrvatski ljubitelji nogometa zapamtili Patrika Schicka. Na ovom Europskom prvenstvu vodeći igrač nogometne reprezentacije Češke prvo je postigao dva pogotka protiv Škotske, od kojih je posebno spektakularan bio drugi, a onda se među strijelce upisao i u utakmici protiv Hrvatske.

Schick je prvo primio udarac laktom u glavu od Dejana Lovrena, a sudac je taj kontakt okarakterizirao dovoljno intenzivnim da bi pokazao na kazneni udarac. Schick je nakon toga loptu za izvesti isti uzeo sam, iako po strogim nogometnim pravilima to zapravo nije smio, budući da je bilo krvi u području njegove glave. No, kao da nije htio propustiti priliku da na velikoj sceni oda počast jednom sportašu kojeg očito cijeni i prati.

Nakon što je uspješno izveo udarac i pogodio mrežu, 25-godišnji nogometaš Bayera iz Leverkusena otišao je do kamere, a onda tamo krvavog nosa postavio svoje ruke u borbeni stav, mnogima jako dobro poznat. I s razlogom, budući da je Patrik odlučio odati počast Nateu Diazu.

"Htio sam izgledati kao Nate Diaz, on je inače cijeli obliven krvlju nakon svake svoje borbe. Njega sam imitirao", rekao je Schick novinarima nakon u petak odigrane utakmice. Schick je čak fotografiju svoje proslave postavio na Instagram, uz komentar: "Nate Diaz, jesi li to ti?"

image
Patrik Schick
Paul ELLIS/AFP/Profimedia

Diaz se posljednji put borio samo pet dana prije ove utakmice, a unatoč porazu od Leona Edwardsa, njegov borilački stav, uz već spomenuti opis, nije izostao. Ipak, za sada na Schickovu proslavu pogotka Diaz nije reagirao.

image
Nate Diaz
USA TODAY Network/ddp USA/Profimedia

Linker
20. rujan 2024 16:36