Ostalo

Ponajbolji svjetski MMA analitičar: ‘Žao mi je što to moram reći, ali Jake Paul bi mogao ugroziti Natea Diaza i u MMA borbi‘

Jake Paul

 W/Planet/Profimedia
Umirovljeni UFC-ov borac dao je detaljnu analizu Paulovog potencijalnog MMA debija

Početkom 2023. godine objavljeno je kako je Jake Paul sklopio suradnju s PFL-om. Bila je to svojevrsna najava početka njegove MMA karijere o kojoj je Paul neko vrijeme pričao i najavljivao ju.

Nekoć popularni YouTuber, a danas vrlo poznat boksač, odabrao je PFL organizaciju kao svog idealnog partnera za ulazak u svijet MMA-a. Međutim, godinu i pol dana kasnije, Jake Paul još uvijek nije debitirao u PFL-u, a trenutno se niti ne priča puno o tom debiju.

Paul je u osmom mjesecu 2023. godine boksao protiv Natea Diaza, MMA legende. Jednoglasnom odlukom sudaca Jake je slavio nakon 10 rundi, a tada se šuškalo o revanšu unutar PFL-ovog kaveza. Paulu je ta ideja jedno vrijeme djelovala privlačno, ali dojam je kako je interes nestao.

U razgovoru za MMA Fighting, Dan Hardy kao PFL-ov istaknuti zaposlenik i jedan od najboljih analitičara na svijetu, dotaknuo se Paulove zasad nezapočete MMA karijere, kao i tog meča koji je trebao odraditi s Diazom.

‘‘Mislim da Jake ima ideju graditi svoju karijeru poput ‘celebrityja‘ i to radi korak po korak. U posljednjih nekoliko mečeva pomalo je odstupio od ‘celebrity‘ boksa i boksao je s nekoliko imena koja nisu tako velika. Ljudima e tada popustio interes za njim, a iz toga je izrodio meč protiv Mikea Tysona. Nikada ne bih rekao Mikeu Tysonu da je prestar, jer bez obzira na godine, on će uvijek biti strašan tip.‘‘, započeo je Hardy, a zatim je prešao na meč između Paula i Diaza.

‘‘Jake mi je zanimljiv jer stvara svoj put. Nitko ne radi ono što Jake čini. Mislim da je nekadašnja ideja bila da Jake Paul odradi MMA borbu protiv Natea Diaza. Znam da je ovo kontroverzno mišljenje, ali ne bih otpisao Jakea Paula u takvoj borbi. On je jako dobro odradio boksački meč potiv Diaza, a Jake također posjeduje hrvačko iskustvo iz srednje škole. Mislim da bi mogao obraniti nekoliko pokušaja rušenja. Vjerujem kako je Jake stavio svoj fokus na MMA borbu protiv Diaza, ali mislim da Nate Diaz nije htio ugroziti svoj ugled porazom od Jakea Paula u MMA borbi. Žao mi je što to moram reći, ali nakon njihovog boksačkog meča, mislim da bi Jake predstavljao problem za Natea i u MMA-u.‘‘, dodao je Hardy.

Nakon što je Nate Diaz ispao iz konkurencije, nameće se pitanje o Jakeovom protivniku u tom MMA debiju. Boksao je Paul s nekoliko legendarnih MMA boraca, a Dan Hardy smatra kako se adekvatan protivnik nalazi upravo na listi boraca s kojima je boksao.

‘‘Ako će Jake odraditi MMA borbu, mislim da Tyron Woodley ima najviše smisla kao protivnik. On je obavljao ulogu komentatora za PFL-a, a svaki put kad ga vidim, dogodi se ‘hladno‘ rukovanje. Mislim da me on i dalje želi udariti u lice. On u svom ‘scoreu‘ ima taj poraz nokautom od Jakea Paula. Da sam na mjestu Tyrona Woodleyja, gurao bih se u prvi plan da Jakeu Paulu poželim dobrodošlicu u MMA. To je protivnik koji bi Paula mogao zainteresirati za MMA borbu. Nećete staviti Jakea Paula s nekim poput Anthonyja Pettisa, ali istovremeno, ako Paula uparite s nekim borcem koji ima ‘score‘ 2-2, bio bi to potraćen trening kamp, jer Paul se za to vrijeme mogao boriti protiv Royja Jonesa Jr.-a ili nekog takvog. Protivnik mora predstavljati adekvatan izazov i zanimljivost.‘‘, zaključak je ove opsežne analize Dana Hardyja.

Zasad je ipak pod upitnikom i sami debi. Nitko ne može garantirati da će Paul uopće pristati na MMA debi i njegovo partnerstvo s PFL-om moglo bi ostati slovo na papiru, ništa više od toga.

Linker
20. rujan 2024 06:41