Ostalo

BORILAČKI TJEDAN: Ivan Erslan u Parizu ima priliku ući na velika vrata UFC-a i učiniti cijelu Hrvatsku ponosnom

UFC Paris službeni poster

 UFC
Došao je i taj tjedan u kojem će Hrvatska dobiti svog šestog predstavnika u najboljoj svjetskoj MMA organizaciji

UFC Fight Night 243

Bonjour, Pariz! Ernest Hemingway je u svom posthumnom djelu "Pokretni blagdan" za Pariz rekao: "Ako si dovoljno sretan da si živio u Parizu kao mlad čovjek, tada će ti Pariz ostati u tebi, gdje god otišao, do kraja života. Pariz je pokretna gozba." Naime, hrvatski poluteškaš Ivan Erslan (14-3, 1 NC) će na UFC-ovoj priredbi u Parizu ovog vikenda u svom debitantskom nastupu za najbolju svjetsku MMA promociju tražiti pobjedu protiv iskusnog moldavskog borca Iona "The Hulka" Cutelabe (17-10-1, 1 NC).

Naime, Hrvatska nije imala muškog UFC borca još od UFC-ove priredbe u Areni Zagreb koja se odvila 10. ožujka, sada već davne 2016. godine. Na toj priredbi nastupili su Igor "The Duke" Pokrajac i Filip Pejić koji su izgubili od Jana Blachowicza i Damiana Stasiaka. Erslan je nakon Mirka Filipovića, Gorana Reljića, Igora Pokrajca, Filipa Pejića i Ivane Petrović šesti hrvatski predstavnik u UFC-u.

Priredbu predvode Renato Moicano (19-5-1) i bivši francuski komandos Benoit Saint Denis (13-2) u lakoj kategoriji, a meč obećava potpuni i otvoreni rat. U sunaslovnoj borbi gledat ćemo Nassourdinea Imavova (14-4) i Brendana Allena (24-5), a zanimljiv će biti i dvoboj Erslanovih poluteškaških kolega - neporaženi Oumar Sy (10-0) ide na Da Woon Junga (15-5-1).

Nadamo se će Obrovčanin uz svoj "Sokolov krik", kao i cijela hrvatska sportska javnost imati razloga za "gozbu" te da će Erslan modificirati Hemingwayovu izjavu u: "Bio sam dovoljno sretan da sam se borio u Parizu kao mlad čovjek, Pariz je ostao u meni, gdje god sam otišao".

GDJE: Accor Arena, Pariz, Francuska

KAD: Subota (28.9.) u 18:00h, glavni dio priredbe počinje u 21:00h (Erslanova borba se nalazi na samom kraju prelimsa)

Popis borbi pogledajte OVDJE.

DWCS: Season 8, Week 7

Sedma epizoda sve zanimljivijeg DWCS-a u glavnoj borbi večeri donosi okršaj neporaženih teškaša - Danylo Voievodkin (6-0) pokušat će zaraditi UFC-ov ugovor preko leđa Baileyja Schoenfeldera (5-0). Prije samog vrhunca večeri priredbe u Las Vegasu gledat ćemo Daniela Frunza (8-2) koji će u velteraškom obračunu ukrstiti rukavice s iskusnom bjeloruskom uzdanicom koja nosi ime Vadim Kutsyj (16-1). Svakako treba spomenuti obračun neporaženog Cama Teaguea (8-0) i "skoro neporaženog" Kevina Vallejosa (13-1), a njih ćemo gledati u perolakoj kategoriji (-66 kg).

GDJE: UFC Apex, Las Vegas

KAD: U noći s utorka (24.9.) na srijedu (25.9.) u 2:00h.

Popis borbi pogledajte OVDJE.

PFL Europe 3: 2024 Playoffs

Iako u široj borilačkoj zajednici neopravdano marginalizirane, PFL-ova "regionalizirana" izdanja imaju itekako ozbiljnu kvalitetu. Najbolji primjer je, poznat regionalnim fanovima, Jakob Nedoh. Naime, on se titulom koju je osvojio u PFL-ovom europskom izdanju otisnuo na svjetsku borilačku scenu. Ovog vikenda ćemo gledati treću ovogodišnju PFL Europe priredbu, a mjesto radnje je škotski Glasgow, točnije OVO Hydro arena. Gledat ćemo čak 15 borbi, a vrhunac priredbe pripao je Stevenu Rayu (25-13) i Lewisu Longu (20-7). Ovaj velteraški obračun obećava meč u kojem vjerojatno nećemo čuti zvono za kraj zadnje runde, a ni sunaslovna borba između Roberta Whiteforda (16-5) i Rogera Huerte (24-13-1) u "catchweight" kategoriji do 68 kilograma nije puno različitija. Cijela priredba ispunjena je s pregršt iskusnih boraca, a sigurni smo kako će neki od ovih mečeva jutro poslije završiti na naslovnicama europskih borilačkih medija.

GDJE: OVO Hydro Arena, Glasgow, Škotska

KAD: Subota (28.9.) u 18:00h, glavni dio priredbe počinje u 20:00h

Popis borbi pogledajte OVDJE.

RIZIN 48

Spiritualni nasljednik legendarnog PRIDE-a i Dreama, Rizin, na samom kraju ovog tjedna organizira izrazito kvalitetnu priredbu u kojoj ćemo gledati dvije borbe za titulu. Priredbu predvode dva Brazilca - Roberto de Souza (16-3) i Luiz Gustavo (14-2) u meču za titulu u lakoj kategoriji. Sunaslovna borba večeri ponudit će dva Japanca u meču za upražnjenu titulu u bantam kategoriji - Naoki Inoue (17-4) vs. Soo Chul Kim (22-7-1). Zanimljivo kako ostatak "fight carda" čine isključivo japanski borci uz izuzetak po jednog Južnoafrikanca, Kirgistanca i Kazahstanca. Organizacija koja nosi ime japanskom bogu munje, Raijinu, uvijek može ponuditi kvalitetnu slobodnu borbu uz dašak egzotike.

GDJE: Saitama Super Arena, Tokio, Japan

KADA: Nedjelja (29.8.) u 13:00h

Popis borbi pogledajte OVDJE.

BRAVE CF 88/WFC 27

Subota u ljubljanskoj Hali Tivoli biti će rezervirana za BRAVE CF 88 priredbu u suradnji s WFC organizacijom koju vodi dobro poznati Zlatko Mahmić. U glavnoj borbi večeri nastup bh. borac Erko Jun (8-2) koji će ukrstiti rukavice s njemačkim predstavnikom Alexanderom Wesnerom (10-5) u meču za titulu u poluteškoj kategoriji. Sunaslovna borba večeri ponuditi će borbu za upražnjenu teškašku titulu - Litvanac Pavel Dailidko (8-2) protiv Uzbekistanca Azamata Nuftillaeva (15-1-1).

GDJE: Hala Tivoli, Ljubljana, Slovenija

KADA: Subota (28.8.) u 20:00h

Popis borbi pogledajte OVDJE.

Linker
23. rujan 2024 23:19