K1 i Boks

Veliki Lennox Lewis raspravljao o tome treba li se Joshua umiroviti: ‘Anthony je imao mnogo prilika...‘

Joshua vs. Dubois/Lennox Lewis

 ADRIAN DENNIS AFP/BT SPORT
Svi su čekali njegovu reakciju poslije sinoćnjeg nokauta, bivši suparnik našeg Željka Mavrovića je bio nedvosmislen

Daniel Dubois šokirao je svijet i obranio svoju IBF svjetsku titulu nokautiravši Anthonyja Joshuu u petoj rundi pred 96 tisuća gledatelja na Wembley stadionu.

Dubois je ušao u meč kao veliki autsajder (koeficijenti diljem svijeta iznosili su oko 5), ali je od prvog zvona pritisnuo Joshuu i pogodio čisti desni kroše pri kraju prve runde, što je poslalo Joshuu na pod. Joshua se nije uspio potpuno oporaviti, a nakon još dva nokdauna, Dubois je osigurao pobjedu u petoj rundi, kada je, unatoč tome što je i sam bio pod pritiskom, još jednim desnim krošeom završio Joshuu.

Na pitanje je li borba mogla biti prekinuta ranije, veliki i neponovljivi Lennox Lewis izjavio je kako je sudac ispravno postupio dajući Joshui priliku da se bori.

"Uvijek kažem da morate dati borcu priliku, a Anthony Joshua je imao mnogo prilika, ali ga je prvi udarac jako pogodio i nikada se zapravo nije oporavio", rekao je Lewis.

Lewis je također komentirao potencijalno umirovljenje Joshue, inzistirajući da ovo nije kraj za bivšeg prvaka.

Govoreći za Box Nation, bivši svjetski prvak u teškoj kategoriji, Lennox Lewis, dao je svoje mišljenje o Duboisovom nastupu.

"Jako sam impresioniran načinom na koji je ušao u borbu, bio je pozitivan, fokusiran, spreman, znao je da želi ući u ring i napraviti štetu. Rekao je da je kralj i sada je on kralj, prvak. Sjajna borba, stvarno impresivno, odradio je posao, čestitke prvaku."

Na pitanje o Joshuinoj budućnosti, Lewis je dodao: "Mislim da ovo nije kraj, nitko ne želi završiti karijeru s porazom, tako da bi se mogao vratiti."

"The Lion" vjeruje da je Dubois sada ozbiljan izazivač za pobjednika revanša između Tysona Furyja i Oleksandra Usyka u prosincu.

"Mislim da bi se dobro nosio s njima, sada je pozitivan i sljedeći cilj mu je postati neosporni prvak", zaključio je Lewis.

Linker
22. rujan 2024 13:02