K1 i Boks

‘Volio bih da se Joshua ne vrati boksu. On kada primi udarac u bradu... možda bolje da ne pričamo o tome‘

Daniel Dubois (lijevo) i Anthony Joshua (desno)

 Bradley Collyer/PA Images/Profimedia
Legendarni umirovljeni boksač Naseem Hamed dao je svoje mišljenje o Joshuinom nastavku karijere

"Naravno da želim nastaviti boriti se. Nastavit ćemo se boriti. To je ono što jesam – ratnik.", riječi su kojima je Anthony Joshua odgovorio na upit o nastavku svoje boksačke karijere nakon što je upisao težak poraz u meču protiv Daniela Duboisa.

Prepun samopouzdanja bio je Joshua uoči tog meča. Prošle godine obnovio je svoju karijeru upisavši tri pobjede, a pobjednički niz nastavio je i u trećem mjesecu ove godine, nokautiravši Francisa Ngannoua. "AJ" je bio uvjeren kako će Dubois biti samo usputna stanica ka mečevima protiv Tysona Furyja i Oleksandra Usyka, ali "Dynamite" je u potpunosti nadboksao Joshuu i udaljio ga od svjetskog pojasa.

Mnogi su odmah po završetku meča nagađali kako bi Joshua mogao okončati karijeru nakon neuspjelog pokušaja da po treći put postane svjetskim prvakom, ali 34-godišnji "AJ" očito ne planira odustati nakon četvrtog poraza u profesionalnoj karijeri. Realno, Anthony Joshua nije prestar, ali u pitanje se dovodi njegova motivacija, kao i potencijalna "potrošenost". Brada sve teže podnosi udarce, višestruko puta našao se u nokdaunu tijekom meča s Duboisom, a kompromitirana brada značajan je deficit u teškoj kategoriji. Nastavno na sve to, legendarni "Prince" Naseem Hamed mišljenja je kako bi Joshua ipak trebao okačiti rukavice o klin.

"Neovisno o tome može li se on vratiti ili ne, ja bih preferirao da se ne vrati. Imao je svoje dane pod suncem, sjajno ih je iskoristio i osvajao je svjetske titule koje je zatim branio i zaradio je svoj novac. Slušajte, on bi se trebao dostojno oprostiti i to je to, gotovo. On kada primi udarac u bradu...možda ipak ni ne želimo pričati o tome.", rekao je Naseem aludirajući kako Joshua sve lošije podnosi udarce i nastavkom karijere samo bi prosipao svoj ugled.

U svakom slučaju bit će zanimljivo vidjeti što slijedi nakon tako uvjerljivog poraza. Joshua je i dalje zvijezda, uvijek će biti primamljiv promotorima i jako brzo može izboriti novi napad na pojas.

Linker
23. rujan 2024 13:03