K1 i Boks

Priprema li se podloga za meč Joshue i Wildera? Trener Amerikanca poručuje: ‘Nikad ne reci nikad‘

Anthony Joshua i Deontay Wilder

 Kevin Quigley/dmg Media/profimedia, Px Images/Alamy/Alamy/Profimedia
Wilderov trener nije isključio ovu opciju dok se njegov boksač priprema za povratak među konopce

Daniel Dubois šokirao je svijet kada je nokautirao Anthonyja Joshuu i zadržao svoj IBF naslov svjetskog prvaka u teškoj kategoriji.

"DDD’" je u meč ušao kao izraziti autsajder, ali je dominirao od samog početka, rušivši Joshuu prije nego što je u petoj rundi zadao konačan udarac. Jedan od ljudi koji su s velikim zanimanjem pratili meč bio je trener Deontaya Wildera, Malik Scott.

Govoreći za Boxing News, Scott je istaknuo kako je Joshuina obrana bila najveći problem.

"Mislim da je borba bila vrlo, vrlo zabavna. Pogriješio sam, mislio sam da će AJ pobijediti između četvrte i osme runde. Odabrao sam AJ-a. Dubois je nastupio u velikom stilu, a bila je to moderna verzija borbe iz prošlih vremena. Želim reći da je to bila ratnička borba, ali bila je malo jednostrana. Činilo se kao da je samo pitanje vremena kada će AJ biti uhvaćen. Daniel je odradio odličan posao i neka ga Bog blagoslovi, kao i njegov tim. Jako mi je drago zbog Dona Charlesa, on je dugo u ovom sportu, tako da je ovo bilo lijepo vidjeti."

Scott je također naglasio kako je Joshuina slaba obrana bila ključan problem.

"Ne znam što je bilo, uživao sam u Joshuinom izlasku u ring, ali čim je ušao u prvu rundu i primio prvi direkt, obrana od direkata bila mu je užasna u ovoj borbi. Cijeli napad Daniela Duboisa započeo je njegovim dvostrukim direktom, i to je jednostavno jedna od tih stvari."

Scott je Joshuinoj karijeri poželio sve najbolje i vjeruje da se bivši prvak može ponovno vratiti, ako to odluči.

"Želim mu sve najbolje i siguran sam da se AJ već jednom vratio nakon poraza, a sada ćemo vidjeti može li se ponovno podići jer je večeras sve bilo o tome da postane trostruki svjetski prvak. Nije uspio, ali to ne znači da je san gotov. Vidjet ćemo što će odlučiti."

Govoreći o budućnosti Deontaya Wildera, koji je pretrpio dva uzastopna poraza, Scott je uvjeren da ćemo Wildera ponovno vidjeti u ringu sljedeće godine.

"Borba je u Deontayevom srcu, to je ono što on želi raditi. Sada smo u 2024. godini, pa ćemo vidjeti što nam donosi 2025. i nastavit ćemo dalje."

Joshua i Wilder su nekad vladali boksačkom teškom kategorijom, no sada se čini da su obojica u situaciji posljednje šanse. Scott ne isključuje mogućnost da se njih dvojica još uvijek nađu u ringu.

"Da, nikad ne možeš znati što će se dogoditi. Nikad, nikad ne znaš."

Linker
23. rujan 2024 18:40