K1 i Boks

Oleksandr Usyk u MMA kavezu?! Njegov trener najavio je velike stvari poslije meča s Furyjem

Oleksandr Usyk

 Nick Potts/PA Images/Profimedia
Borba protiv Jona Jonesa, Jake Paula ili MMA meč s Anthonyjem Joshuom?

Teška kategorija u boksu na svom vrhuncu uvijek je bila jedna od najuzbudljivijih divizija u sportu. Posljednjih nekoliko godina, nekolicina velikih imena stajala je na vrhu, uključujući dugo neporaženog "Kralja Cigana", Tysona Furyja.

Fury je doživio svoj prvi poraz (34-1-1) od ruku Ukrajinca Usyka, koji ga je pobijedio uzbudljivom podijeljenom odlukom u svibnju ove godine. Pobjeda je održala Usyka neporaženim s omjerom 22-0, dodajući WBC pojas teške kategorije njegovom životopisu. U prosincu se očekuje revanš između njega i Furyja, ali Usykov trener, Sergey Lapin, vidi lude mogućnosti nakon toga.

"Dokazao je da je najbolji u ovoj generaciji i jednom kad umirovi Tysona Furyja, razmotrit će svoje opcije", rekao je Lapin za Betway. "Možda je to ponovno spuštanje težine ili možda postoji neka divlja opcija na stolu za njega, bilo to u boksačkom ringu, MMA kavezu, ili čak u Conor McGregorovom BKFC-u (Bare Knuckle Fighting Championshipu)."

"Možete li zamisliti Usyka i Jona Jonesa kako se bore da dokažu da su najopakiji ljudi na planetu?", nastavio je. "Ili možda treća borba s Anthonyjem Joshuom u MMA kavezu. Možda Jake Paul u cruiser kategoriji, iako bi se Usyk trebao boriti s jednom rukom iza leđa da bi ta borba bila poštena."

Najvjerojatniji meč od onoga što je Lapin spomenuo bio bi Paul jednostavno zato što bi Usyk time ostao u svijetu boksa. 27-godišnji Paul trenutno ima pune ruke posla s dva zakazana meča. Prvo će se "The Problem Child" boriti sa zvijezdom BKFC-a, Mikeom Perryjem, u Tampi na Floridi ovog vikenda (subota, 20. srpnja 2024.). Meč s Perryjem zamjenjuje Paulov prvotno planirani susret s boksačkom legendom, Mikeom Tysonom, s kojim će se poznati YouTuber boriti u studenom.

Linker
19. rujan 2024 08:06