K1 i Boks

Oleksandr Usyk želi u ‘bare knuckle‘? Ukrajinac je poslao poruku Conoru McGregoru

Oleksandr Usyk

 AA/ABACA/Abaca Press/Profimedia
Jedan od najvećih boksača svih vremena sve ozbiljnije razmatra mogućnosti van boksa

Oleksandr Usyk je otvorio vrata mogućoj borbi u boksu bez rukavica.

Nositelj WBO, WBA i WBC pojaseva u teškoj kategoriji branit će svoje titule u revanšu protiv Tysona Furyja u Kingdom Areni u Rijadu, u Saudijskoj Arabiji, 21. prosinca ove godine. Usyk je postao prvi boksač koji je osvojio sva četiri pojasa u teškoj kategoriji kada je nadboksao Furyja u svibnju.

Od tada se odrekao IBF pojasa, a privremeni prvak te organizacije, Daniel Dubois, unaprijeđen je u status pravog prvaka uoči borbe s Anthonyjem Joshuom 21. rujna na Wembleyju.

Očekuje se da će se pobjednici obje nadolazeće borbe suočiti u još jednom meču za ujedinjenje titula, ali Usykov kamp menadžer, Sergej Lapin, nedavno je otkrio da razmišljaju o drugom putu.

Lapin, bivši profesionalni boksač i Usykov dugogodišnji prijatelj, obratio se Conoru McGregoru.

UFC zvijezda nedavno je stekla udio u BKFC-u (Bare Knuckle Fighting Championshipu) i snažno promovira ovu novu borilačku organizaciju na svojim društvenim mrežama. Čini se da je privukao pažnju jedne od najvećih zvijezda boksa.

Lapin je napisao na Instagramu: "Hej brate, Conor McGregor!"

"Prvo Oleksandr Usyk mora umiroviti Tysona Furyja, ali naš tim je spreman napraviti nešto veliko zajedno s Bare Knuckle Fighting Championshipom. Hajdemo razgovarati."

Lapin je potvrdio svoje komentare tijekom nedavnog intervjua.

Rekao je: "Dokazao je da je najbolji svoje generacije i, jednom kad umirovi Tysona Furyja, razmotrit će svoje opcije."

"Možda je to spuštanje u nižu kategoriju, ili možda postoji neka neočekivana opcija na stolu za njega; bilo u boksačkom ringu, MMA kavezu ili čak u McGregorovom Bare Knuckle Fighting Championshipu."

Usyk je dokazao da to nisu bile samo prazne riječi njegovog predstavnika kada je podijelio Lapinove komentare na svom Instagram storyju, označio McGregora i napisao ‘‘Hajdemo razgovarati‘‘ u opisu.

image

Oleksandr Usyk i Conor McGregor

Screenshot/Usyk Instagram

Irac je također pokazao svoj interes podijelivši Usykov story na svom profilu.

Linker
03. rujan 2024 22:06